Spojte se s námi


Chance Liga

Bitva o titul vrcholí! Kdo vyhraje základní část Fortuna ligy?

Slavii i Spartu čeká v závěru základní části Fortuna ligy velmi náročný program. V současné době má Sparta v čele tabulky náskok dvou bodů, to se však velmi rychle může změnit. Kdo lépe zvládne konec sezony?

Publikováno

dne

Slavii i Spartu čeká v závěru základní části Fortuna ligy velmi náročný program. V současné době má Sparta v čele tabulky náskok dvou bodů, to se však velmi rychle může změnit. Kdo lépe zvládne konec sezony?

Během víkendu se odehrálo derby pražských „S“. Slavia měla šanci vrátit se zpět do čela tabulky, jenže to se jí nakonec nepodařilo. Sešívaným nestačilo ani to, že ještě v nastavení druhého poločasu vedli o gól.

Na prvním místě se tedy i nadále nachází Sparta, která má na svém kontě 61 bodů. Mužstvo Briana Priskeho však nyní zavítá do Uherského Hradiště, kde se mu dlouhodobě nedaří.

Následovat bude vložené kolo, v němž na Letnou přijede plzeňská Viktoria. Vzhledem k aktuální formě Západočechů bude Sparta favoritem, nicméně výběr Michala Bílka není radno podceňovat.

V závěrečném kole zavítá Sparta do Liberce. Na jaro sice ještě nepoznala hořkost porážky, očekávám však, že ze zbylých třech duelů plný počet bodů nezíská a jednou remizuje.

Také Slavia má velmi náročný los. V sobotu se před vlastními fanoušky představí proti Bohemians, čtvrtému celku Fortuna ligy. Poté na úřadujícího mistra čeká výlet do Ostravy, poslední zápas základní části odehraje v domácím prostředí s Hradcem Králové.

I vzhledem k velké marodce týmu Jindřicha Trpišovského neočekávám plný bodový zisk. Sešívaní by však měli rovněž získat sedm bodů a do nadstavby tak jít s dvoubodovým mankem.

Pokud by se tato predikce vyplnila, Letenští by se vůbec poprvé podívali do nadstavby z prvního místa. To by navíc znamenalo výhodu domácího prostředí v utkáních se druhým, třetím a čtvrtým mužstvem po základní části.

Rozhodně nás tedy čeká velmi zajímavých osm kol (včetně nadstavby). Vítěz si zahraje druhé předkolo Ligy mistrů, vicemistr by si měl zahrát „pouze“ předkola Evropské konferenční ligy.

Zdroj: Fortuna liga

Reklama

Oblíbené