Spojte se s námi


Chance Liga

Co ukázala Sparta v derby? Obrovská bohorovnost v rozehrávce, Slavii všechny góly darovala jak na zlatém podnose

Pražská Sparta má za sebou další ligové utkání a tentokrát si připsala druhou jarní ztrátu. V opravdu zajímavém derby dokázala v závěru vyrovnat na 3:3 a zůstala tak na první příčce ligy. Co v zápase ukázala, jací hráči se předvedli v dobrém světle a kdo své fanoušky výkonem zklamal?

Publikováno

dne

Pražská Sparta má za sebou další ligové utkání a tentokrát si připsala druhou jarní ztrátu. V opravdu zajímavém derby dokázala v závěru vyrovnat na 3:3 a zůstala tak na první příčce ligy. Co v zápase ukázala, jací hráči se předvedli v dobrém světle a kdo své fanoušky výkonem zklamal?

Na tohle derby budou fanoušci obou celků vzpomínat dlouho. Sparta do něj šla v roli favorita, Slavia zase s mnoha absencemi z důvodu zranění či virózy.

Start utkání vyšel lépe domácím, avšak Slavia dokázala vstřelit úvodní branku. Poté přebrala iniciativu a druhý gól přidala ve druhé půli. Zdálo se že je po zápase, krátce poté ale dostala Sparta šanci pokutového kopu.

Ten proměnil Ladislav Krejčí a Sparta se dostala na koně. Dokázala vyrovnat a opět začala hrát svou hru. Ovšem poté Slavii darovala obrovskou šanci a následně i gól.

Sparta byla opět psychicky dole, ve třetí minutě nastavení si nicméně Aiham Ousou vstřelil vlastní gól a zápas skončil zaslouženou remízou 3:3.

Co Sparta v zápase ukázala? Zejména obrovskou bohorovnost v rozehrávce. Na tu trenér Brian Priske hodně tlačí, avšak v každém zápase z ní pramení některá šance pro soupeře.

Tentokrát z ní padly dva góly Slavie, a to ve druhé půli. Začalo to již u Matěje Kováře, který se sám dostal pod tlak. Slávisté nicméně míč ztratili a brankář Sparty měl druhou šanci.

Opět se rozehrávalo nakrátko, Jaroslav Zelený si nerozuměl s Asgerem Sörensenem a Slavia se ujala míče, přičemž u jeho konce byl Václav Jurečka, který navýšil na 2:0.

Třetí branka padla z rohu, ovšem to, co jí předcházelo, je vskutku nepochopitelné. Po faulu rozehrával Krejčí, ovšem vybral si křižný pas na Tomáše Wiesnera a míče se ujal Oscar. Ten poté přihrával do vápna na volného Petra Hronka a toho famózně vychytal Kovář.

Z následného rohu poté vystřelil vedení Slavii nikým nehlídaný Igoh Ogbu. Nyní se tedy pojďme podívat i na určitá pozitiva. Koho můžeme za zápas pochválit?

Kovář pomohl svým zákrokem, Krejčí i přes chyby v rozehrávce působil jako lídr a v osobních soubojích byl opravdu silný. Navíc proměnil důležitý pokutový kop.

Ze zálohy byl nejlepším mužem Kaan Kairinen, který poslal v závěru krásný pas na Caspera Höjera a poté přišel pro Slavii smolný vlastní gól.

Nepochválit nejde ani ofenzivní trojzubec Čvančara – Kuchta – Haraslín. Všichni tři bojovali a ačkoliv se z nich nikdo gólově neprosadil, mají velký podíl na výsledku.

Ovšem ne všechny hráče jde pochválit. Tentokrát je to především Tomáš Wiesner, který při prvním gólu opět nepochopitelně zaspal a neuhlídal Ivana Schranze.

U třetí branky zase po zbytečném pasu Krejčího netrefil míč ani hráče, což si na svém postu nemůže dovolit. Ve Spartě střídá vynikající výkon se strašným a v derby si bohužel vybral ten druhý.

Zápas měl ovšem pořádné grády a nestranný fanoušek musel mít radost. Ti zaujatí nicméně zažívali obrovské nervy a nebýt vyrovnání, na Letné by panovala extrémně negativní atmosféra.

Zdroj: AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené