Spojte se s námi


Chance Liga

Derby je tu! V jaké sestavě by mohla nastoupit virózou zkosená Slavia?

Derby pražských „S“ je tady. Sparta – Slavia, střet nesmiřitelných rivalů se rozhoří už dnes v 19 hodin na Letné. Hosty v týdnu trápila viróza a je tak trochu tajemství, v jaké nastoupí sestavě. Pojďme se na to podívat.

Publikováno

dne

Derby pražských „S“ je tady. Sparta – Slavia, střet nesmiřitelných rivalů se rozhoří už dnes v 19 hodin na Letné. Hosty v týdnu trápila viróza a je tak trochu tajemství, v jaké nastoupí sestavě. Pojďme se na to podívat.

Už minulý týden chyběli kvůli viróze Tomáš Holeš, Petr Ševčík, David Douděra, Ewerton a Aleš Mandous. O poločase navíc ze stejného důvodu odstoupil David Jurásek, zraněný byl Igoh Ogbu a nejspíš svalové zranění si přivodil Ondřej Lingr.

Slavii ve středu trénovalo jen 13 hráčů včetně Jana Bořila, se kterým se po dlouhém zranění ještě moc nepočítá.

Jindřich Trpišovský uvedl, že prioritu v sestavě dostanou hráči, které viróza nezasáhla a nemocní budou hrát jen na postech, kde je vyložená nutnost a nebudou tak běžecky exponovaní.

Podle střípků a videí z tréninku se dalo vyčíst, kdo zhruba je k dispozici. K tomu se navíc podle Trpišovského během pátku a soboty přidají 3-4 hráči.

Sestava

V brance by měl nastoupit Ondřej Kolář, na pravém beku Lukáš Masopust, oba zdraví. Na stoperech zřejmě padne volba na dvojici Aiham Ousou – Tomáš Holeš.

Jeden z kapitánů Slavie sice patřil mezi nemocné, ale prošel si tím jako první, takže už by mohl být fit, což dokázala účast na pátečním tréninku. Navíc je pro sešívané klíčovým hráčem a stoper není fyzicky tak náročný post. V pátek trénoval už i Ogbu.

Na levém beku se dá očekávat Oscar Dorley, vzhlem k tomu, že David Jurásek nebude k dispozici, jak oznámil šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Na defenzivním štítu zřejmě nastoupí Ibrahim Traoré, vedle něj Lukáš Provod. Před nimi by mohl nastoupit Petr Hronek, všichni tři byli vidět v předzápasovém preview na tréninku.

Stejně jako mladý Matěj Jurásek, který by mohl dostat důvěru na levém křídle a stálice Ivan Schranz, který by měl dostat na starost pravé křídlo.

Na hrot útoku má Trpišovský k dispozici všechny tři varianty, jelikož Tecla, Jurečka ani van Burena nemoc nezasáhla. Na podzim dostal v derby přednost Jurečka a důvěru splatil gólem v páté minutě. Dá se očekávat podobné řešení, jelikož si trenér bude chtít ponechat van Burena jako žolíka do druhého poločasu.

Možná sestava Slavie:

Kolář
Masopust – Ousou – Holeš – Oscar
Traoré – Provod
Schranz – Hronek – Jurásek
Jurečka

Ve hře je samozřejmě i posunutí Jurečky na křídlo, Schranze na podhrot a van Burena na hrot, v tu chvíli by ze sestavy vypadl Hronek.

Kolem kádru Slavie je ale zahaleno velké tajemství a Trpišovský uvedl, že se bude rozhodovat až v sobotu po rozcvičce, takže je možné, že někteří hráči přibudou a nastoupí v základu, jako třeba Ševčík či Douděra. Start Zafeirise v derby šéf Slavie Jaroslav Tvrdík nejprve na Twitteru vyloučil, následně ale svůj tweet smazal, i u něj tedy visí otazník.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené