Spojte se s námi


Chance Liga

1. česká liga top tipy: Hlavním tahákem bude derby pražských S

Publikováno

dne

27. kolo Fortuna ligy přinese kromě derby pražských „S“ také vyhrocenou bitvu v Ostravě. Přesně tak to totiž v zápasech Baníku s Plzní bývá a je pravděpodobné, že nedělní klání nebude výjimkou. Na co si v třaskavém a emočně nabitém duelu vsadit?

Baník Ostrava vs. Viktoria Plzeň

Osmadvacet zápasů – už tak dlouho Baník Ostrava Viktorii Plzeň neporazil. Poslední výhra Slezanů se datuje k 8. srpnu 2009 v rámci třetího kola české nejvyšší soutěže. O vítězství na Bazalech rozhodl v 84. minutě Róbert Zeher.

V kalendářním roce 2022 se Baník s Plzní utkal třikrát, přičemž pokaždé se z vítězství radovali Západočeši (2:1, 1:0 a 3:1).

Nejlepšími střelci Baníku v ročníku 2022/23 jsou útočníci Jiří Klíma a Ladislav Almási. Oba mají na kontě zatím pět zásahů, nejlepším asistentem je Nemanja Kuzmanovič se sedmi nahrávkami.

Tuto roli si v Plzni rozdělují Pavel Bucha a Jhon Mosquera (5 asistencí), nejlepším střelcem je jasně Tomáš Chorý s jedenácti brankami. Co tedy od nadcházejícího duelu očekávat a na co vsadit? Baník v posledních zápase sice herně zvedá, je ale dost pravděpodobné, že na Plzeň to přece jen stačit nebude.

Tip na sázení | Vítězství Viktorie Plzeň u Tipsportu v kurzu 2.18

Sparta Praha vs. Slavia Praha

Na pražské Letné nás čeká hodně netradiční derby. Proč netradiční? Z pohledu toho, že do něj Sparta poprvé od roku 2016 vstupuje v tabulce před Slavií. Poprvé zároveň pod Jindřichem Trpišovským není Slavia jasný favorit.

Sparta má na jaře úžasnou formu. Na startu sice zakopla s Olomoucí, ale pak se rozjela. Devět výher v řadě, dva postupy v Mol Cupu a Sparta je v pozici, ve které už nebyla extrémně dlouho.

Ještě v dubnu je stále ve hře o titul, přitom z něj vypadávala mnohem dříve. Navíc je ve finále poháru. Po dlouhé době je tak mírným favoritem derby právě Sparta.

Umocněné je to i tím, že kabinu Slavie kosí viróza, podle šéfa Jaroslava Tvrdíka se týmem prohnala chřipka typu B a odpadávají klíčoví hráči. Mimo jsou Holeš, Ševčík, Zafeiris, Douděra, Mandous, Ogbu, Lingr, Jurásek a v trestu je Olayinka. Je otázka, kdo z nich bude do soboty připravený.

Zejména s ohledem na stav kádru Slavie se nemá moc cenu zaobírat minulými zápasy, tentokrát to bude úplně o něčem jiném. Dá se očekávat, že Sparta se bude snažit držet míč a kontrolovat hru. Slavia by naopak mohla hrozit z brejkových situací, které má nejlepší v lize.

Zároveň by mohly rozhodovat standardní situace. Ty má zase Sparta nejlepší v lize, Slavia je ale má také velice solidní. Navíc ani jeden tým není příliš kvalitní v jejich bránění. Sparta má navíc v kádru Ladislava Krejčího, který je nesmírně nebezpečný. Proto si myslím, že v zápase padne gól hlavou.

Tip na sázení | Padne gól hlavou – Ano – u Tipsportu v kurzu 2.10

Jablonec vs. Liberec

Většina fotbalové veřejnosti se při nadcházejícím hracím víkendu Fortuna ligy zřejmě soustředí na derby pražských „S“ nebo zápas Baníku Ostrava s Viktorií Plzeň. Atraktivní podívanou však slibuje také duel Jablonce s Libercem.

Jubilejní šedesáté Podještědské derby s určitostí nabídne mnohé. Jablonec sice v posledních dvou zápasech získal pouze jeden bod, jinak ale z předchozích pěti utkání vytěžil čtyři vítězství a v tabulce je nyní s 33 body osmý.

Liberec je aktuálně desátý, když má na Jablonec dvoubodové manko. V posledních pěti kláních ale zvítězili pouze jednou, dvakrát remizovali a dvakrát nezískali ani bod. Dá se tedy předpokládat, že domácí tento zápas zvládnou a vybojují další posun tabulkou vpřed.

Tip na sázení | Výhra Jablonce v kurzu 1,95 u Tipsportu
Betano
Fortuna
Synottip
Kingsbet
Tipsport
Merkurxtip
Sazka
Chance

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislostHrajte zodpovědně. 18+ | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Reklama
Betano
Fortuna
Synottip
Kingsbet
Tipsport
Merkurxtip
Sazka
Chance

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislostHrajte zodpovědně. 18+ | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Oblíbené