Spojte se s námi


Chance Liga

Trpišovský o viróze: Někdo se vrací, někdo zase odpadl. Hrát budou ti, které to nezasáhlo

Už v sobotu večer je na programu pražské derby mezi Spartou a Slavií, které napoví, kdo půjde do nadstavby v lepším rozpoložení. Jenže sešívané dost kosí viróza, o které promluvil i trenér Jindřich Trpišovský.

Publikováno

dne

Už v sobotu večer je na programu pražské derby mezi Spartou a Slavií, které napoví, kdo půjde do nadstavby v lepším rozpoložení. Jenže sešívané dost kosí viróza, o které promluvil i trenér Jindřich Trpišovský.

Viróza. Hlavní téma ze strany Slavie před víkendovým derby. Kabinou sešívaných se prohnala chřipka typu B, která už minulý týden v Mladé Boleslavi vyřadila ze hry Tomáše Holeše, Petra Ševčíka, Davida Douděru, Ewertona, Aleše Mandouse a o poločase také Davida Juráska.

V týdnu přibyli další jako třeba Christos Zafeiris nebo Peter Olayinka, který mohl požádat o prominutí trestu. Dále kvůli zranění nejspíš budou chybět Igoh Ogbu a Ondřej Lingr.

„Je to velké téma, spousta hráčů je virózou zasažena. Někteří už se nám postupně vracejí, někteří zase odpadli. Každý má jiný průběh,“ uvedl Jindřich Trpišovský v rozhovoru pro klubovu televizi.

„Budeme vycházet z toho, kdo se nám vrátí dnes nebo zítra a jestli vůbec bude mít sílu na to, aby šel od začátku zápasu. Chceme dát prioritu na hráče, které to nezasáhlo, kteří trénovali a jsou v takovém fyzickém stavu, abychom od nich mohli očekávat výkon, který k našemu stylu patří,“ vysvětluje Trpišovský.

„To bude základ. S hráčemi, kteří se vrátí po nemoci, budeme počítat jen na pozicích, kde bude úplná nutnost a kde ten post třeba není až tak fyzicky exponovaný. Doktoři dělají vše, co můžou. Definitivní rozhodnutí padne až v sobotu po rozcvičení. Ve středu nás trénovalo 13, věřím, že 4-5 hráčů se k nám ještě připojí,“ dodává kouč Slavie.

Pokud někde má Trpišovský slušný výběr, tak je to v útoku. K dispozici jsou totiž všichni tři hrotoví útočníci Václav Jurečka, Mick van Buren i Stanislav Tecl.

Z ofenzivních hráčů se na tréninku ukázali i třeba Matěj Jurásek, Ivan Schranz či Petr Hronek. Dále Slavia ve svém předzápasovém videu ukázala na tréninku třeba Lukáše Masopusta, Oscara Dorleyho, Jana Bořila Ibrahima Traorého či Lukáše Provoda.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené