Spojte se s námi


Fotbal

Zbaví se Haaland své noční můry? Proti Bayernu ze sedmi pokusů pokaždé prohrál

V letošní sezóně se začalo říkat, že Erling Haaland je robot vytvořený v laboratoři, který se nebojí žádného soupeře. Jenže norský superstřelec přeci jen slabé místo má – Bayern Mnichov.

Publikováno

dne

V letošní sezóně se začalo říkat, že Erling Haaland je robot vytvořený v laboratoři, který se nebojí žádného soupeře. Jenže norský superstřelec přeci jen slabé místo má – Bayern Mnichov.

Byla otázka, jak si Erling Haaland povede po přestupu do Manchesteru City. Zatímco mnozí věřili, že bude pokračovat v sázení gólů jako na běžícím páse, někteří byli skeptičtí, zda se mu v Premier League povede tak, jako v ofenzivní Bundeslize.

Haaland ale jakékoliv pochybnosti drsně rozmetal. Za 27 zápasů nasázel 30 gólů a přidal 5 asistencí, čtyři góly přidal v domácích pohárech a k tomu deset branek nastřílel v šesti duelech Ligy mistrů.

V osmifinále Ligy mistrů si smlsnul na Lipsku, kterému v odvetě nasázel 5 gólů za 60 minut. Jenže ve čtvrtfinále se postaví své noční můře.

Manchester City se postaví Bayernu Mnichov a Haaland možná ucítí stejný strach, který mají soupeři, když vidí jeho v sestavě. Jde totiž o nejméně oblíbeného soupeře norského útočníka.

Haaland proti Bayernu odehrál nejvíc zápasů ve své kariéře (7), žádnému soupeři nečelil víckrát. Pětkrát nastoupil proti bavorskému celku v Bundeslize, dvakrát v poháru.

Jenže ani jednou Bayern neporazil a dokonce nezískal ani remízu. Všech sedm utkání, pokaždé v dresu Dortmundu, Haaland prohrál.

Po osobní stránce se mu ale poměrně dařilo. Bayernu dal v sedmi zápasech pět gólů, pouze Lipsku (11), Seville (6) a Wolfsbergeru (6) nasázel více branek.

Pro Manchester City se Liga mistrů stala naprostou obsesí. Získat ušatý pohár je největší cíl jak katarských majitelů, tak Pepa Guardioly. Právě Haaland má být muž, který dovede Citizens k odpíranému titulu.

Do duelu proti nejméně oblíbenému soupeři vstupuje ale v dobré formě. Za poslední 4 zápasy nasázel 11 gólů a stoperům Bayernu rozhodně nedá spát.

Zdroj: Liga mistrů, UEFA

Reklama

Oblíbené