Spojte se s námi


Chance Liga

Trpišovský ztratil schopnost přijít s něčím překvapivým, myslí si Nerad

V sobotu je na programu derby pražských „S“, do kterého po dlouhé době půjde z lepší pozice v tabulce Sparta. Na Slavii má dvoubodový náskok, navíc bude mít vyhodu domácího prostředí na vyprodané Letné.

Publikováno

dne

V sobotu je na programu derby pražských „S“, do kterého po dlouhé době půjde z lepší pozice v tabulce Sparta. Na Slavii má dvoubodový náskok, navíc bude mít výhodu domácího prostředí na vyprodané Letné.

Jindřich Trpišovský od sezóny 2018/19 se Slavií tři roky válcoval Fortuna ligu. Třikrát po sobě ji vyhrál, k tomu přidal dva MOL Cupy. Jednou se podíval do skupiny Ligy mistrů, dvakrát do čtvrtfinále Evropské ligy.

Od léta 2021 ale jako by se vše otočilo. Načaly to překvapivé prohry s Ferencvárosem a Legií Varšava v předkolech Ligy mistrů, respektive Evropské ligy. Vedle špatného úvodu nevyšel ani závěr minulé sezóny, ve kterém sešívaní ztratili první místo.

Tento ročník je vrchol zmaru. Po šťastné a nezasloužené kvalifikaci do Konferenční ligy Slavia ostudně vypadla v lehké skupině a trápí se i v lize. Na Spartu měla před startem jara náskok pěti bodů, nyní na ni dva ztrácí.

„Myslím si, že v posledním roce a půl ztratil Trpišovský schopnost přijít s něčím novým a nečekaným,“ řekl v pořadu Fotbal fokus podcast Petr Nerad.

Je pravda, že se ze sestav Jindřicha Trpišovského vytratil cit pro překvapení. Stanislav Tecl na hrotu nic neuhraje, nasazování Matěje Juráska na pravou stranu zabíjí jeho potenciál, stejně jako David Douděra v obraně.

Přitom v minulosti Trpišovský předělal tolik hráčů. Z Tomáše Holeše udělal TOP defenzivního záložníka a stopera, z Lukáše Provoda ofenzivního středopolaře a z líného Nicolae Stancia skoro box to box hráče.

„Snaží se experimentovat a dělat nečekaná rozhodnutí, která mu úplně nevychází. Priske je nyní konzistentností před ním,“ pokračoval bývalý ligový fotbalista.

Priske skutečně našel jádro týmu a kolo od kola sází na stejné hráče. Zatímco u Sparty veřejnost tuší, s čím půjde do bitvy o Prahu, u Slavie netrefí ani polovinu sestavy. A to je možná největší problém červenobílých.

„Samozřejmě může přijít sobota a rozhodnutí Jindry, které vyjde a vyhrají. Ale v poslední době mu ta rozhodnutí nevycházela. Za mě je základní problém točení sestavy,“ dodal Nerad.

Zdroj: Fotbal fokus podcast

Reklama

Oblíbené