Spojte se s námi


Chance Liga

Konečně jsme tam, kde patříme! Jak reagují fanoušci Sparty na výhru v Pardubicích?

Fotbalisté Sparty Praha úspěšně zvládli veledůležitý duel v honbě za mistrovským titulem, když na půdě Pardubic zvítězili 2:0. O jednu trefu se postaral Jan Kuchta, o tu druhou Ladislav Krejčí. Jak na výhru Sparty reagují sparťanští fanoušci?

Publikováno

dne

Fotbalisté Sparty Praha úspěšně zvládli veledůležitý duel v honbě za mistrovským titulem, když na půdě Pardubic zvítězili 2:0. O jednu trefu se postaral Jan Kuchta, o tu druhou Ladislav Krejčí. Jak na výhru Sparty reagují sparťanští fanoušci?

Celkově jedenáctá výhra v řadě – pražská Sparta v jarní fázi sezóny předvádí vskutku parádní fotbal a o to parádnější má samozřejmě i samotné výsledky. Z dvanácti soutěžních zápasů dokázali Sparťané hned jedenáctkrát zvítězit.

Jedinou ligovou ztrátu zaznamenal celek z Letné na konci ledna, když na půdě Sigmy Olomouc remizoval 1:1. Jinak Sparta připisuje samé výhry a to poměrně jasným gólovým rozdílem.

V zápase s Pardubicemi otevřel gólový účet utkání ve 20. minutě Jan Kuchta, jenž zužitkoval krásný centr Tomáše Wiesnera a hlavičkou nasměrovanou pod horní tyč poslal svůj tým do vedení.

Na 2:0 poté ve 37. minutě zvýšil Ladislav Krejčí, který se prosadil stejně jako Kuchta hlavičkou. Centr Kaana Kairinena z rohového kopu tak nemohl dopadnout lépe – 2:0.

Letenští si v dalším průběhu zápasu vypracovali další velice solidní příležitosti. Gól Tomáše Čvančary ale nakonec uznán nebyl, tutovou šanci zahodil Wiesner. Spartu to ale mrzet nemuselo.

Důležitý zápas v honbě za mistrovským titulem zvládla a připsala další tři body. Díky remíze Slavie v Mladé Boleslavi se dokonce Brian Priske a spol. posunuli do čela tabulky české nejvyšší soutěže.

Reakce fanoušků Sparty

Před derby pražských „S“ se Sparta nachází v opravdu výhodném postavení. Aktuální lídr tabulky má na druhou Slavii dvoubodový náskok, na třetí Viktorii Plzeň dokonce sedmibodový. I o tom byly komentáře fanoušků Sparty na oficiálním facebookovém profilu pražského klubu.

Sparťanští fanoušci pak ocenili také způsob, jakým Sparta vyhrává. Podle tvrzení několika příznivců se hráči na gól ve srovnání s konkurencí nenadře.

Hodně také chválili, jak momentálně vypadá herní projev a tvář Sparty, přičemž pochopitelně velebili klíčové hráče v podobě Kuchty, Krejčího, Čvančary a dalších.

A v neposlední řadě vyjádřilo mnoho fanoušků pomyslnou poklonu kouči Priskemu, jehož práce se začíná vskutku vyplácet. A to nejen co se jakési herní tváře týče, ale také to, že má zcela očividně velký respekt v kabině. Což ukázal právě při střídání Čvančary.

Zdroje: AC Sparta Praha, Fortuna liga

Reklama

Oblíbené