Spojte se s námi


Chance Liga

Priske o neslavení před kotlem: Krejčího názor uznávám, slavili jsme s fanoušky, kteří tu s námi byli

Pražská Sparta v neděli porazila Zbrojovku Brno 3:1 a prodloužila vítěznou sérii v lize na 8 zápasů. Jenže po zápase se neřešily pouze pozitivní věci, nýbrž i rozpor s kotlem, který se po dlouhé době vrátil na ochozy, ale děkovačky se nedočkal.

Publikováno

dne

Pražská Sparta v neděli porazila Zbrojovku Brno 3:1 a prodloužila vítěznou sérii v lize na 8 zápasů. Jenže po zápase se neřešily pouze pozitivní věci, nýbrž i rozpor s kotlem, který se po dlouhé době vrátil na ochozy, ale děkovačky se nedočkal.

Dříve bylo poměrně obvyklé, že Sparta po vítězných domácích zápasech zamířila pod kotel a společně si všichni zazpívali a zaskákali. Jenže celé jaro si tento pocit hráči neužili.

Kotel pražské Sparty během podzimní části sezony vyhlásil bojkot a až doteď zůstával prázdný. Jenže Spartě se i bez kotle začalo velice dařit a kotel Sparty si nechtěl nechat ujít nejlepší sezónu za posledních 8 let, a tak se s vedením dohodnul a vrátil se.

Nedělní utkání s Brnem tak bylo prvním po dlouhé době, kde kotel nezel prázdnotou. A na atmosféře to šlo znát, byť některé pokřiky samozřejmě nebyly úplně korektní.

Sparta po výhře 3:1 udělala uprostřed hřiště tradiční kolečko, po kterém kapitán Ladislav Krejčí oznámil spoluhráčům, že zatleskají celému stadionu, ale děkovačka proběhne před protilehlou tribunou a ne před kotlem.

Po pískotu kotle přišel Krejčí situaci vysvělit a vyjádřil se k ní i v televizi. „My jsme chtěli, ať přijdou pokaždé, ale s prominutím, my jsme je potřebovali každý zápas. Že přišli až teď? Jsme rádi, že přišli, ale když nechodili, tak celou dobu děkovačky probíhaly takhle. Když přijdou na další zápas, nemáme problém, aby se děkovačky vrátily před kotel,“ uvedl v rozhovoru pro O2TV.

Stejný názor na věc má i trenér Brian Priske, který svého kapitána v rozhovoru pro klubový web podržel.

„Akceptuji rozhodnutí hráčů. Mám rád hráče, kteří jsou schopní vzít zodpovědnost do vlastních rukou. Krejdův názor přijímám a uznávám. Projevili jsme respekt protilehlé tribuně za to, že tu s námi jsou celou sezonu. Šli jsme slavit před fanoušky, kteří tu s námi v posledních zápasech byli,“ uvedl Priske.

„Doufám, že příště opět přijdou všichni  a oslavíme spolu další výhru. Věřím, že kotel tento vzkaz příjme pozitivně, jelikož to není krok proti nim, ale uznání fanoušků, kteří nás sem chodí podporovat pravidelně. Příště budeme zase slavit všichni společně před kotlem. Potřebujeme na Letné každého, kdo miluje Spartu. Atmosféra dnes byla výborná, za což všem moc děkuji,“ dodal dánský kouč.

Zdroj: AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené