Spojte se s námi


Fotbal

Konec Greenwooda v Manchesteru United? Ženský tým ho v klubu nechce ani vidět! Podobně to zřejmě mají i jeho spoluhráči

Mason Greenwood se po roce čekání dočkal pozitivní zprávy, když bylo jeho stíhání policií zastaveno. Všichni nyní očekávají, jak se zachová vedení Manchesteru United. Server The Athletic ovšem přišel s informací, že ženský tým Red Devils má velké obavy ohledně návratu Greenwooda na Old Trafford

Publikováno

dne

Mason Greenwood se po roce čekání dočkal pozitivní zprávy, když bylo jeho stíhání policií zastaveno. Všichni nyní očekávají, jak se zachová vedení Manchesteru United. Server The Athletic ovšem přišel s informací, že ženský tým Red Devils má velké obavy ohledně návratu Greenwooda na Old Trafford.

Greenwood byl sice zproštěn obžaloby z pokusu o znásilnění, když bylo jeho stíhání zastaveno. Pro 21letého rodáka z Bradfordu to bylo velké zadostiučinění. „Ulevilo se mi, že je tato záležitost u konce. Rád bych poděkoval své rodině a přátelům za jejich podporu. V tuto chvíli nebudu poskytovat žádné další informace,“ uvedl ve svém prohlášení.

S prohlášením samozřejmě přispěchal i manchesterský celek, který se nad jeho budoucností v klubu zamýšlejí. „Manchester United bere na vědomí, že byla všechna obvinění proti Masonu Greenwoodovi stažena. Klub nyní čeká vlastní proces, než určí další kroky. Do té doby se k němu nebudeme vyjadřovat.“

V anglických médiích však koluje přesvědčení, že se anglický talent na Old Trafford už nevrátí, když je údajně většina lidí v klubu toho názoru, že by zkazil atmosféru, která nyní v červené části Manchesteru je, když se tým pod Erikem ten Hagem ohromně zvedl.

Anglický křídelník měl přitom ohromný potenciál, když přicházel do A-týmu s bilancí 34 zápasů, 34 gólů a 9 asistencí, kterou nasbíral v týmu do 18 let.

Greenwood je velmi komplexním útočníkem, který dokáže zahrát na více postech a navíc je schopen hrát oběma nohama, i když lehce preferuje levačku, která je dle jeho slov o něco silnější. Každou situaci však řeší dle aktuální potřeby.

V Manchesteru United má aktuálně bilanci 129 zápasů, 35 gólů a 12 asistencí. Do úplně prvního velkého utkání naskočil už na jaře 2019, konkrétně na 3 minuty v památném utkání s PSG, které po vítězství 2:0 na Old Trafford prohrálo 3:1 doma a s Ligou mistrů se tak muselo rozloučit.

Na Old Trafford má stále Greenwood platnou smlouvu, která mu končí až v roce 2025. Otázkou však zůstává, co s anglickým útočníkem udělala více než roční nucená pauza, což je zrovna v tomto věku velmi zásadní období. A to nemluvíme o psychice.

Tlak veřejnosti, k němuž se nyní přidaly hráčky samotné, trochu naznačuje, že se nakonec Manchester United rozhodne s Greenwoodem smlouvu rozvázat. Konečné slovo ale budou mít majitelé, které logicky hledí i na finanční stránku.

Zdroj: The Athletic, Manchester United

Reklama

Oblíbené