Spojte se s námi


Fotbal

Kontakt Mbappého s Realem Madrid není u ledu. Za jaké situace by mohl do Madridu odejít?

Když Kylian Mbappé loni v létě přislíbil podpis Realu Madrid, aby nakonec podepsal největší kontrakt v historii v PSG, stal se nepřítelem Los Blancos číslo 1. Jenže po půl roce emoce ochladly a přestup Francouze je prý stále ve hře.

Publikováno

dne

Když Kylian Mbappé loni v létě přislíbil podpis Realu Madrid, aby nakonec podepsal největší kontrakt v historii v PSG, stal se nepřítelem Los Blancos číslo 1. Jenže po půl roce emoce ochladly a přestup Francouze je prý stále ve hře.

Fanoušci Realu Madrid mu nemohli přijít na jméno. Byl to zrádce, kterého už nikdy nechtěli ve svém klubu vidět.

Mbappé totiž fanoušky v rozhovorech krmil slovy o tom, jak hrát za Real Madrid je jeho sen, jak moc chce do hlavního města Španělska odejít, ale klub ho nechce pustit. Florentinu Pérezovi dal slib, že smlouvu s královským klubem podepíše.

A když měl konečně tu možnost, jelikož v Parku Princů mu vypršel kontrakt a mohl odejít zadarmo, rozhodl se podlehnout penězům a podepsat nejtučnější fotbalový kontrakt v historii s PSG.

Jenže po půl roce je situace trochu jiná. Podle elitního španělského novináře Maria Cortegany, jenž píše pro jeden z nejlepších deníků The Athletic, je Mbappého příchod do Realu stále ve hře.

Vedení údajně nalomilo MS, kde Mbappé i přes své charakterní nedostatky ukázal obrovskou fotbalovou kvalitu a právě od šampionátu v Kataru jsou údajně obě strany znovu v kontaktu. Po loňském fiasku se to však snaží udržet pod pokličkou, jelikož nechtějí plnit přední stránky médií.

2025 = 2024

PSG vítězoslavně představovalo Mbappého kontrakt do roku 2025, ve skutečnosti je ale platný jen do roku 2024 s roční opcí, kterou může využít pouze Mbappé. Pokud se tak rozhodne Mbappé odejít, Real Madrid bude vždy ve hře.

Jen pár měsíců po podepsání nové smlouvy však vyšly najevo informace, že Mbappé je v Paříži nespokojený a chce odejít. Problém však stále je ve vedení PSG. To je totiž v otevřené válce s Realem Madrid a Antero Henrique, konzultant PSG, se nechal slyšet, že Mbappé může odejít kamkoliv chce, kromě Realu Madrid.

Mbappé se však údajně nevzdal svého snu obléknout bílý dres. „Jediný klub, který ho odsud může dostat, je Real Madrid,“ říká deníku The Athletic zdroj z PSG.

Je velice nepravděpodobné, že by PSG bylo ochotno prodávat do Realu Madrid. A když ano, řeklo by si o nehoráznou částku přes 400 milionů eur. Díky podpoře katarských šejků klub peníze nepotřebuje, a tak nemusí nikoho prodávat.

Pokud je tedy příchod Mbappého do Realu ve hře, pak spíše v létě 2024, kdy mu v Parku Princů vyprší kontrakt. Pokud tedy nepodlehne znovu politickému tlaku ze strany prezidenta Francie Emmanuela Macrona a nejvyšších katarských představitelů.

Zdroj: The Athletic, Mario Cortegana

Reklama

Oblíbené