Spojte se s námi


Fotbal

Manchester United vs. Manchester City: Preview a tipy na sázení

Víkendový fotbalový program nabídne vedle derby o Londýn mezi Tottenhamem a Arsenalem i bitvu o Manchester. United přivítají na své půdě City, přičemž aktuální forma hraje překvapivě pro domácí.

Publikováno

dne

Víkendový fotbalový program nabídne vedle derby o Londýn mezi Tottenhamem a Arsenalem i bitvu o Manchester. United přivítají na své půdě City, přičemž aktuální forma hraje překvapivě pro domácí.

Manchester United je jediný anglický tým, který je po Vánocích skrz všechny soutěže stoprocentní. Postoupil v FA Cupu i Carabao Cupu, v lize je už čtvrtý, pouhé čtyři body od druhého Manchesteru City.

Citizens v takové fazóně nejsou. V lize ztratili za zbytečnou remízu s Evertonem, z Carabao Cupu je vyřadil poslední tým Premier League Southampton. Z druhé příčky ztrácí na vedoucí Arsenal pět bodů.

Klíčové postavy United

Výbornou sezónu prožívá anglický reprezentační útočník Marcus Rashford, vedle 15 branek ještě osmkrát asistoval. Letní posila z Realu Madrid Casemiro září ve středu pole, vedle stoprocentní defenzivy vstřelil dvě branky a třikrát asistoval.

Klíčové postavy Citizens

Hosté stojí na gólech norského zabijáka Erlinga Haalanda, na kontě jich má neuvěřitelných 27 a k tomu tři asistence. Belgický středopolař Kevin de Bruyne síť rozvlnil třikrát a na 15 branek nahrál.

Rudí ďáblové těží z gólové ofenzivy. Více než dvakrát skórovali ve čtyřech z posledních pěti zápasů. Přitom první část sezóny jim nevyšla, stále mají po Chelsea druhou nejhorší útok první poloviny tabulky.

I Citizens to pálí. Více než jednou udeřili ve čtyřech z posledních sedmi zápasů. Celkově mají jasně nejlepší ofenzivu Premier League, skórovali již 45krát. Minulý víkend dali Chelsea čtyři branky.

S ohledem na rozjetý útok Citizens v čele s Haalandem i vzhledem k obraně Manchesteru, která sice poslední dobou funguje, avšak je náchylná na chyby ve velkých zápasech, si myslím, že hosté derby vyhrají.

Zdroj: Premier League

Reklama

Oblíbené