Spojte se s námi


Fotbal

Chelsea porazila Bournemouth 2:0, přesto je až osmá

Chelsea zvládla své poslední domácí ligové utkání v tomto roce, Bournemouth porazila 2:0. Rozhodla povedená úvodní půlhodina Blues, během níž se za favorita trefili Kai Havertz a Mason Mount.

Publikováno

dne

Chelsea zvládla své poslední domácí ligové utkání v tomto roce, Bournemouth porazila 2:0. Rozhodla povedená úvodní půlhodina Blues, během níž se za favorita trefili Kai Havertz a Mason Mount.

Ve třetí minutě jako první zahrozil uzdravený Reece James, jeho volej ale hostující obrana zastavila. Chelsea byla lepší a v 16. minutě šla do vedení. Mason Mount chytře našel Kaie Havertze, jenž již pouze doklepával do poloprázdné brány.

https://twitter.com/CANALSportCZ/status/1607796441799622656?s=20&t=uwnNKy2rMdGU7_KL7TSEGg

Bournemouth si kolem vlastního vápna počínal příliš opatrně, ve 24. minutě toho přesnou střelou z hranice vápna využil Mount.

Hosté se sice dostávali na ofenzivní polovinu, nebyli ale schopni střelecky zahrozit, jako by se báli. Naopak na druhé straně přidal třetí zásah Blues Christian Pulišič, branka však neplatila pro útočný faul.

Když Cherries ustály dvě šance v nastavení, do kabin se šlo za vedení domácích 2:0. Po výměně stran nastoupil Bournemouth aktivněji, střelecky se však ozval až v 59. minutě. Jaidon Anthony však trefil pouze střed brány.

Minutu poté na druhé straně mířil nepřesně Havertz. Utkání ve druhé půli ztratilo tempo, Blues hráli to, co jim stačilo. Až v 72. minutě hlavou zkoušel štěstí stoper Kalidou Koulibaly a mířil jen o kousek vedle.

Až v závěrečné dvacetiminutovce se outsider odvázal. Pokus střídajícího Ryana Christieho ale obrana srazila a ostatní náznaky šancí koncovkou nekončily. V nastavení pokus Anthonyho z přímého kopu vyboxoval domácí gólman.

Chelsea se výhrou 2:0 posunula na osmé místo, na TOP 4 ztrácí šest bodů a má utkání k dobru. Bournemouth zůstává na 14. místě.

Zdroj: Canal+ Sport

Reklama

Oblíbené