Spojte se s námi


Fotbal

Manchester United pokračuje v obměně. Těchto 5 hráčů by mohlo přijít v lednu na Old Trafford

Tak dlouho Manchester United Codyho Gakpa naháněl, až mu jej nakonec vyfoukl Liverpool. Red Devils se tak teď musí ohlížet jinde a trenérovi Eriku ten Hagovi obměnit kádr, aby mohl být konkurenceschopný.

Publikováno

dne

Tak dlouho Manchester United Codyho Gakpa naháněl, až mu jej nakonec vyfoukl Liverpool. Red Devils se tak teď musí ohlížet jinde a trenérovi Eriku ten Hagovi obměnit kádr, aby mohl být konkurenceschopný.

Victor Osimhen – Neapol

Neapol je zatím překvapením pro sezónu 2022-23, zaznamenala 13 vítězství a pouhé dvě remízy, dostala se do čela tabulky Serie A a zároveň postoupila do vyřazovací fáze Ligy mistrů jako vítěz skupiny A před Liverpoolem.

Osimhen byl klíčem k jejich vzestupu, přestože vynechal poměrně velkou část podzimu kvůli zranění. Vstřelil 10 gólů ve 14 zápasech ve všech soutěžích a už delší dobu přilákává zájemce o jeho služby.

Podle Transfermarketu je jeho hodnota 70 milionů eur, ve 23 letech má ideální čas na přestup o level výš. V Neapoli má smlouvu do roku 2025.

Denzel Dumfries – Inter

Při nizozemské jízdě do čtvrfinále na mistrovství světa v Kataru byl právě Denzel Dumfries jedním z klíčových hráčů Oranjes. V osmifinále s USA zařídil postup prakticky sám gólem a dvěmi asistencemi při výhe 3:1.

26letý pravý obránce přitom po přestupu z Ajaxu do Interu Milán nepředváděl úplně nejlepší výkony. United ale pravého beka potřebují, Diogo Dalot totiž nahradil v základní sestavě Aarona Wan-Bissaku, kterého chtějí Red Devils prodat.

Dumfries by v lednu mohl odejít za 42 milionů eur, United však musejí bojovat i se zájmem Chelsea.

Goncalo Ramos – Benfica Lisabon

Goncalo Ramos poslal svoje jméno na fotbalovou mapu hattrickem v osmifinále mistrovství světa. Jenže to nebyla žádná náhoda.

V 11 zápasech portugalské ligy vstřelil 9 gólů, dalších 5 branek přidal v 11 zápasech Ligy mistrů. O 21letého útočníka má zájem spoustu týmů, kromě United také Real Madrid, PSG či Barcelona.

João Felix – Atlético Madrid

Génius, chycený ve špatném systému. Tak nějak by se s nadsázkou dala shrnout kariéra Joãa Félixe v Atléticu Madrid. Technicky nesmírně nadaný fotbalista se v defenzivním stylu Diega Simeoneho trápí a nedokázal naplnit svůj potenciál, se kterým jej Colchoneros za 120 milionů eur přiváděli.

S argentinským koučem mělo navíc dojít na ostrou výměnu názorů a prezident klubu Gil Marín přiznal, že Félix může být v roce 2023 prodán. V Atléticu je Félix nespokojen se svým herním časem, kdy v drtivé většině zápasů nepatří do základu.

Přitom na mistrovství světa v Kataru ukázal svou kvalitu. Zoufale tak doufá, že jej nějaký klub vykoupí a umožní mu hrát fotbal, k jakému jej v Portugalsku vyučili.

Diogo Costa – Porto

David de Gea se pod ten hagem konečně vrátil do formy, ale mezi elitní brankáře už spíše nepatří. V jeho 32 letech už svůj herní styl měnit nebude a mezi brankáře s dobrou rozehrávkou skutečně nepatří.

Není tak divu, že se Manchester United ohlíží po náhradě. Po modernějším, mladším gólmanovi. Toho by mohli najít v Diogo Costovi, jedničce portugalské reprezentace.

I když na MS si úplně oslnivou formu nevybral, sezóna v Portu mu vyšla skvěle. V 13 ligových zápasech vychytal 6 čistých kont, pomohl i k postupu ze základní skupiny Ligy mistrů. Ve 23 letech má navíc velký potenciál dál růst.

Zdroj: Goal

Reklama

Oblíbené