Spojte se s námi


Evropská liga

Trenčín – Feyenoord 4:0! Neuvěřitelné! Trenčín doma rozdrtil slavného soupeře, Mancé hattrick

Publikováno

dne

Ve 3. předkole Evropské ligy se utkal slovenský Trenčín s nizozemským Feyenoordem. Utkání se vyvíjelo velmi nečekaně a výsedek 4:0 hovoří za vše. Třemi góly se podílel Mancé.

Zápas začal ve svižném tempu. Už v 6. minutě se nečekaně radovali domácí fotbalisté zásluhou Chorvata Antonia Mancého. Výborně to udělal Lawrence, jenž se po zisku míče dal na rychlý útok. Sklepnul si s Čatakovičem a následně skvěle prostrčil na úplně volného Mancého, který se tváří v tvář gólmana Bijlowa nemýlil.

Už v 9. minutě mohl přidat svoji druhou branku Mancé, jenž však po krásném centru Azanga trefil pouze brankáře hostů. Další tutovou šanci měl Trenčín ve 33. minutě, když po Mancého přihrávce zívala prázdná brána na Azangu. Ten se však o necelý půlmetr k míči nedostal, neboť šťastně zasáhl bránící Verdonk a vyrazil míč mimo tři tyče.

Ačkoli hosté byli před zápasem favority, tak si nic podstatného nevytvořili. Naopak ve 37. minutě zvýšil Mancé na 2:0. Čatakovič díky své agresivitě vybojoval téměř ztracený míč, který se následně odrazil k Mancému, jenž obešel brankáře a zakončil do odkryté klece.

To stále ještě nebylo vše. Minutu před poločasem Sleepers unikl po pravém křídle bránícím hráčům a milimetrově přesným pasem našel volného Azangu, jenž v klidu zakončil podél brankáře Bijlowa. Trenčín tak nečekaně ovládl 1. půli výsledkem 3:0 a nutno dodat, že zcela zaslouženě, neboť hráči Feyenoordu si za celý poločas nevytvořili pořádnou šanci.
Statistiky 1. půle: držení míče: 43% – 57%, střely na branku 5:1, rohy 3:1.

Do druhé půle vstoupili oba týmy ve stejných jedenáctkách. V 58. minutě už mohl být stav o čtyři góly. Čatakovič si při svém individuálním průniku počínal skvěle, když si povodil van Beeka, ale poté nezvládl zakončení a minul.

Konečný stav 4:0 vystřelil Mancé, jenž si zároveň dovršil hattrick. Naběhl si na centr Čatakoviče a ve skluzu dokázal nechytatelně zakončit. První velkou šanci měli hosté až v 67. minutě, když se po Berghuisově přihrávce zjevil před brankářem Vente, který ale svoji stoprocentní šanci nevyužil, jelikož svůj pokus nasměřoval jen do brankáře. Po této akci začali být hosté nebezpečnější, ale ani Vente ani Boetius svoji šanci nezměnili v gól.

Do konce utkání už k žádné větší šanci nedošlo, a tak nečekaně slaví Trenčín, který doslova rozdrtil svého nizozemského soupeře. Spartak je tak jedním krokem ve 4. předkole. K poslednímu kroku Trenčínu bude stačit vstřelit jednu branku, protože domácí rozhodně dalších šest nepřidají. Ačkoli se říká, že dotáhnout to do vítězného konec je nejtěžší, tak si myslím, že zde to nebude problém a Trenčín postoupí… Ve 4. předkole by se pravděpodobně utkal s Larnakou.

Sestavy:

AS Trenčín: Šemrinec – Yem, Šulek, Lawrence, Skovajsa – Čatakovič, El Mahdioui, Zubairu (84. Ubbink) – Sleegers (85. Bukkari), Mance, Azango 

Feyenoord Rotterdam: Bijlow – Nieuwkoop (90. Geertruida), van der Heijden, van Beek, Verdonk – Amrabat, Clasie, Toornstra – Berghuis, Vente, Larsson (61. Boetius) 

Reklama

Oblíbené