Spojte se s námi


Chance Liga

Trpišovský ke Kačarabovi: Nevím, co víc udělat. V sestavě je proto, aby vyhrával souboje. Musí se rozhodnout sám

Slavia je v problémech. Góly ani z obrovských šancí nestřílí, naopak v defenzivě dělá velké hrubky, které ji stojí body. Jedním z nejvíce kritizovaných hráčů je stoper Taras Kačaraba, kterému se poslední zápasy vůbec nedaří.

Publikováno

dne

Slavia je v problémech. Góly ani z obrovských šancí nestřílí, naopak v defenzivě dělá velké hrubky, které ji stojí body. Jedním z nejvíce kritizovaných hráčů je stoper Taras Kačaraba, kterému se poslední zápasy vůbec nedaří.

Měl být až třetím stoperem Slavie. Náhradníkem, který v případě nouze zaskočí. Jenže přesunutí Eduarda Santose do B-týmu Tarase Kačarabu dostalo do základní sestavy.

Že by však chytil svou šanci za pačesy a ukázal vedení, že v zimě nemusí přivádět nového stopera? To se rozhodně říct nedá. Momentálně to vypadá tak, že sešívaní musí přivést alespoň dva stopery.

Kačaraba byl podepsaný u všech tří posledních inkasovaných branek Slavie. Ve čtvrtek proti Kluži i v neděli v Olomouci.

Nejenže sešívaní dělají chyby a prohrávají souboje, chybí ale i základní věc jako je zajišťování, nějaká organizace defenzivy vůbec nefunguje, chybí lídr, někdo jako Kúdela, kdo by slovem vše zajistil.

Po dvou inkasovaných brankách od Sigmy byl Kačaraba vystřídán a do dalších zápasů naskočí zřejmě jen proto, že sešívaní prostě momentálně jiného stopera nemají. Jak se na jeho adresu vyjádřil trenér Jindřich Trpišovský?

„Kdo fotbal hrál, ví, že čím více se upozorňujete na určité situace, tak se to paradoxně někdy spíš zhoršuje. Nevím, co víc udělat, věděli jsme, co nás čeká. Hráče Olomouce jsme si pouštěli na videu, jejich typologii jsme si ukazovali. Měli jsme do toho chodit jinak…,“ posteskl si na tiskové konferenci Trpišovský.

„Když po dlouhém odkopu brankáře prohrajete souboj a soupeř jde úplně sám na branku, tak je to trestuhodné. To se přesně stalo. My od léta dlouhodobě chybujeme v těchto situacích, necháme se hráčem předskočit a on nám míče protečovává za záda. Abych to zjednodušil, máme špatné výchozí postavení,“ hledá chyby kouč Slavie.

„Pokud se nám povede hlavu vyhrát, tak prohrajeme souboj o odražený balon, to se nám stupňuje. Narovinu říkám, že proto Taras v sestavě je, má obrovský výskok, přes 55 centimetrů, je silný v hlavičkových soubojích, hře hlavou obecně. My zas tolik takových hráčů nemáme. Chceme, aby to byla jeho přednost, jeho doména. Proto je terčem kritiky, bavíme se o tom, situace si pouštíme na videu. Ale prostě on se musí na hřišti rozhodnout sám a uhrát tu situaci,“ lamentoval Trpišovský.

Ten nakonec bude nejspíš litovat, že Slavia nepřivedla v létě ještě jednoho stopera. Trpišovský spoléhal na dvojici Santos – Ousou, záda jim měl krýt Kačaraba a případně zaskočit Holeš. Jenže první jmenovaný je vyřazen a Holeš je zraněný.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené