Spojte se s námi


Fotbal

Blíží se odchod z United. Kam by mohl Cristiano Ronaldo zamířit?

Rok a dost. Cristiano Ronaldo se loni v létě vrátil do Manchesteru United, teď by však mohl adresu měnit znovu. Jeden z nejlepších fotbalistů historie by rád přestoupil, kam by to mohlo být?

Publikováno

dne

Rok a dost. Cristiano Ronaldo se loni v létě vrátil do Manchesteru United, teď by však mohl adresu měnit znovu. Jeden z nejlepších fotbalistů historie by rád přestoupil, kam by to mohlo být?

Důvod, proč Ronaldo chce opustit Manchester United, je prostý. Rudí ďáblové se neprokousali do Ligy mistrů a zahrají si v příští sezóně jen Evropskou ligu. A tu Ronaldo hrát přeci nemůže.

Historicky nejlepší hráč Ligy mistrů a držitel všech možných rekordů v této soutěži bude chtít v posledních letech své kariéry své rekordy ještě natahovat, a ne zápolit v „béčkové“ lize.

Proto přišel o víkendu novinář Fabrizio Romano se zprávou, že Ronaldo chce Manchester United opustit a jeho agent Jorge Mendes už hledá možná řešení. Kam by mohl 36letý útočník zamířit?

Chelsea

Trochu překvapivá, ale zároveň asi nejreálnější varianta. Už dříve renomovaný novinář David Ornstein přinesl zprávu, že Chelsea má o Portugalce zájem, navíc mezi všemi zájemci má velkou výhodu. Má dostatek peněz a neobsazené místo na hrotu útoku, které je dlouhodobou slabinou Blues.

Real Madrid

Pokaždé, když se zmiňuje odchod Ronalda, začne se řešit návrat do Realu Madrid. Jenže tento přesun není moc reálný. Prezident Florentino Pérez už tuto kapitolu uzavřel a jak on, tak trenér Ancelotti loni návrat Ronalda vyloučili.

Navíc Los Blancos vyhráli double díky týmovosti a týmovému pojetí hry a s příchodem Ronalda by se muselo vše překopat a hrát více na něj. Trochu by se zase upozadil momentálně nejlepší hráč světa Karim Benzema a mohl by se zaseknout vývoj mladíků Viníciuse a Rodryga.

Bayern Mnichov

Do Bayernu by přestup dával velký smysl. Mnichovský celek zřejmě opustí střelec Robert Lewandowski a jaký jiný zabiják do vápna by jej měl lépe nahradit, než Ronaldo? Jenže v minulých týdnech německý mistr zájem o Portugalce popřel, léto je však ještě hodně dlouhé.

PSG

Kvůli neomezenému rozpočtu je mezi favority zmiňováno také PSG, spousta fanoušků by si navíc jistě přála vidět hrát Messiho a Ronalda společně. V tuto chvíli však tento příchod není moc reálný, jelikož Pařížané mají v útoku trio Messi – Neymar – Mbappé.

Stále se však mluví o odchodu Neymara, v tu chvíli by tak příchod útočníka Red Devils mohl být na programu dne. Vedení PSG však nedávno zájem o Ronalda také popřelo.

Sporting Lisabon

Pokud nevyjde přesun do některého z velkoklubů, vždy bude ve hře návrat domů. Ronaldo sám uvedl, že by chtěl kariéru završit ve Sportingu, kde do velkého fotbalu vystřelil. Do klubové akademie se připojil ve 12 letech, v 18 už hrál za áčko a vyhlédl si jej Manchester United. Sporting skončil v lize druhý a Ligu mistrů si tak zahraje i v příštím roce.

Zdroj: Fabrizio Romano, David Ornstein

Reklama

Oblíbené