Spojte se s námi


Bojové sporty

Šéf Oktagonu promluvil o turnaji RFA: Není to bůhvíjaká událost, nechám na vás, jak moc vás to baví

Nová organizace RFA pořádá v sobotu svůj druhý turnaj, poprvé v hale pro větší počet diváků. Na kartě má opět několik exbojovníků konkurenčního Oktagonu. K jejímu složení se vyjádřil šéf československé MMA organizace číslo jedna Ondřej Novotný.

Publikováno

dne

Nová organizace RFA pořádá v sobotu svůj druhý turnaj, poprvé v hale pro větší počet diváků. Na kartě má opět několik exbojovníků konkurenčního Oktagonu. K jejímu složení se vyjádřil šéf československé MMA organizace číslo jedna Ondřej Novotný.

RFA se snaží lákat fanoušky na svůj druhý turnaj, který je označován jako velký Grand Opening. Na kartě se představí Milan Ďatelinka, Miroslav Brož, Jozef Wittner či Sebastián Fapšo, tedy bojovníci, které už příznivci bojových sportů znají z Oktagonu.

V podcastu MMA Letem světem se právě promotéra Oktagonu jeden z fanoušků zeptal, co říká na kartu, kterou se konkurenční RFA pyšní a se kterou se snaží vyprodat bratislavskou NTC Arénu.

A reakce? Vstřícná. Ondřej Novotný se podíval na složení zápasů a poskytl poměrně obsáhlou odpověď. Vyjádřil se zejména k zápasům, které čekají bývalé hvězdy jeho organizace.

Úvod své odpovědi věnoval soupeři Miroslava Brože, jímž bude 40letý Diego Mauricio Jaimes Otalora: „Je mu 40 let, prohrál pět posledních zápasů, 4 na KO. Z pohledu českého fanouška je na něm zajímavé, že prohrál s Reisem, kterého porazil Gábor Boráros. Nechám na vás, jak moc vás to baví.“

Kritiky se dočkal i soupeř Jozefa Wittnera, který měl ambice stát se šampionem Oktagonu. „Martin Kalucz má bilanci 8:8, proti Wittnerovi je to dost slabé, buďme k sobě upřímní. Z posledních pěti zápasů 4 prohrál, vyhrál jen poslední zápas, naposledy bojoval v roce 2019 s frajerem, co to měl 7:3. Do té doby neporazil nikoho, kdo měl pozitivní skóre,“ vyjádřil se Novotný.

A co hlavní zápas večera, který obstarají Milan Ďatelinka a Nenad Avramovič? Novotný narazil na to, že Avramovič naposledy zápasil před dvěma lety se soupeřem, který měl bilanci 1:0, a čtyři z posledních pěti zápasů prohrál.

Ze statistik Novotný rychle vyčetl, že Avramovič dokáže porážet jen soupeře s negativním nebo velmi lehce pozitivním skóre. „Hlavní zápas večera? Nevím. Že bych vás na to mohl pozvat jako na bůhvíjakou událost? To ne, ale nechci se k tomu moc vyjadřovat,“ má jasno šéf Oktagonu.

Novotný mimo to řekl, že ani jeden z bojovníků, kteří budou čelit bývalým hvězdám Oktagonu, není v žebříčku. Podivil se i nad sázkovými kurzy na jednotlivé zápasy, které jsou velmi nevyrovnané. Na závěr však popřál bojovníkům vítězství a vše, co si přejí.

Zdroj: MMA Letem světem, RFA

Reklama

Oblíbené