Spojte se s námi


Fotbalová reprezentace

Kolumbie rozdala debakl, Poláci balí kufry

Publikováno

dne

Před druhým zápasem skupiny mezi dvěma poraženými zeměmi z prvního utkání turnaje byly karty rozdány jasně. Kdo prohraje, bude hrát v posledním zápase pouze o čest. Remíza by udržela oba ve hře. Ta ale byla hodně daleko, Kolumbie Poláky rozdrtila 3:0.

Trenér Polska se rozhodl pro změnu rozestavení na 3-4-3, přičemž ze sestavy vyndal útočníka Milika, jednu z hvězd týmu. To kouč Pekerman na druhé straně mohl využít služeb hlavní hvězdy Jamese Rodrígueze. To se v zápase projevilo jako zásadní.

Kolumbie totiž dokázala odolat úvodnímu tlaku a poté se dostala do vedení. Po rohu nahrál Quintero Jamesovi, který míč zakroutil na zadní tyč, kde gólmana Szczesnyho přehlavičkoval Yerry Mina.

S aktivitou pokračovali i po půli, ale vyrovnat mohli Poláci. V 58. minutě se ve vápně otočil Lewandowski, ale Ospina byl z branky venku dostatečně brzo. Kolumbie se přesto do dvoubrankového vedení dostala, když Quintero našel samotného před bránou Falcaa. Střelec Monaca vsítil svůj první gól na mistrovství světa.

A když v 15. minutě po úniku dokončil kanodádu Cuadrado, bylo jasno. Polsko na turnaji končí, naopak Kolumbie své šance na postup razantně zvýšila.

Reklama

Oblíbené