Spojte se s námi


Fotbal

Je konečně rozhodnuto o osudu Haalanda? Podle všeho míří do Anglie

Jedna z největších přestupových ság letošní sezóny míří ke konci. O Erlinga Haalanda měly zájem snad všechny velkokluby, on si však měl vybrat Manchester City.

Publikováno

dne

Jedna z největších přestupových ság letošní sezóny míří ke konci. O Erlinga Haalanda měly zájem snad všechny velkokluby, on si však měl vybrat Manchester City.

Vyletěl jako kometa v Red Bullu Salzburg a od té doby se nese na obláčku slávy a obdivu. V Borussii Dortmund nastřílel za dvě a půl sezóny už 82 gólů a to ho letos často brzdí zranění.

Není tak divu, že na něj stojí frontu snad všechny světové velkokluby. Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Manchester United, PSG, Bayern Mnichov. Nakonec všechny spekulace u ostatních celků utichly a boj o norského útočníka se smrskl na dva celky. Real Madrid a Manchester City.

Bůh ví, kde by Haaland skončil, nebýt Kyliana Mbappého. Real Madrid se totiž soustředí zejména na jeho příchod a další nákladný přesun se tak v tuto chvíli nezdá být příliš pravděpodobný. A hlavně se rozehrál do životní formy Karim Benzema a s ním Haaland jistě bojovat o místo nechce.

To v Manchester City by měl cestu do základní sestavy prakticky umetenou. Citizens totiž nemají v kádru klasického hrotového útočníka, na pozici falešné devítky se střídají Phil Foden, Raheem Sterling, Jack Grealish či Bernardo Silva. Jediný útočník Gabriel Jesus nastupuje spíše z křídla.

Podle anglického deníku Daily Mail už se Haaland dohodl s Citizens na týdenním platu £500 000 liber. S Dortmundem nebudou žádné problémy, jelikož norský reprezentant má ve smlouvě výkupní klauzuli na 75 milionů eur, kterou šejci z City moc rádi zaplatí.

Manchester City chce údajně oznámit příchod Haalanda v příštím týdnu, 21letý Nor by se stal nejlépe placeným hráčem v historii anglického fotbalu.

Zdroj: Daily Mail, Goal

Reklama

Oblíbené