Spojte se s námi


Chance Liga

Posledních 7 zápasů, Slavia má vše ve svých rukou. Vrátí se ještě Plzeň a co na to Sparta?

Fortuna liga míří ke svému konci. Zbývá odehrát 7 kol, abychom zjistili, kdo se stane mistrem české ligy pro ročník 2021/22. Všechny trumfy drží Slavia, ovšem Plzeň ani Sparta jistě neřekly poslední slovo.

Publikováno

dne

Fortuna liga míří ke svému konci. Zbývá odehrát 7 kol, abychom zjistili, kdo se stane mistrem české ligy pro ročník 2021/22. Všechny trumfy drží Slavia, ovšem Plzeň ani Sparta jistě neřekly poslední slovo.

Dvě utkání v základní části, pět duelů v nadstavbě. A to bude všechno, uzavřou se dveře za dalším ročníkem Fortuna ligy. Díky remíze Viktorie v Olomouci se do čela dostala opět Slavia, která s Pardubicemi nezaváhala.

Před posledními koly tak tabulka vypadá následovně:

1. Slavia66:1867
2. Plzeň49:1866
3. Sparta62:2963

A tři vedoucí týmy čeká následující los:

Slavia
Jablonec – venku
Zlín – doma

Plzeň
Ostrava – doma
Mladá Boleslav – venku

Sparta
Slovácko – doma
Sigma Olomouc – venku

Favorit Slavia?

Vše ve svých rukou má Slavia, které v nadsázce stačí vyhrát 7 zbývajících duelů a nemusí se ohlížet na ostatní. Velice důležité pro ni bude, aby udržela první příčku do nadstavby, tudíž musí získat plný počet z duelů proti Jablonci a Zlínu.

Potom by se s Plzní i Spartou utkala v nadstavbě doma, stejně jako se čtvrtým Slováckem. Ven by vyjela na hřiště pátého Baníku Ostrava a šestého celku (Hradec Králové, Mladá Boleslav, Sigma Olomouc, Slovan Liberec).

Viktoria se ale jistě bude chtít na čelo vrátit. Velkou část sezóny strávila na prvním místě, rozhodně však zbraně ještě neskládá. V poslední době ji ale potkal menší útlum, když třikrát za sebou jen remizovala, navíc ji čekají v základní části ještě dva těžcí soupeři.

Poslední slovo jistě neřekla ani Sparta. Ta už byla z boje o titul odepisována, jenže ztráty vedoucích celků jí do boje vrátily. Momentálně ztrácí na druhou Plzeň tři body, na vedoucí Slavii jsou to body čtyři. S oběma celky se navíc ještě střetne.

Který tým zvládne ligový finiš nejlépe? Momentálně je zřejmě největším favoritem Slavia, ale kartami se může ještě zamíchat.

Zdroj: Fortuna liga

Reklama

Oblíbené