Spojte se s námi


Chance Liga

V jaké sestavě nastoupí Slavia proti Plzni? Možný hromadný návrat opor

Velký šlágr čeká českou ligu, když se v boji o první místo utká Viktoria Plzeň a Slavia Praha. Trenér hostí Jindřich Trpišovský může počítat s několika uzdravenými oporami, včetně těch dlouhodobě zraněných v obraně.

Publikováno

dne

Velký šlágr čeká českou ligu, když se v boji o první místo utká Viktoria Plzeň a Slavia Praha. Trenér hostí Jindřich Trpišovský může počítat s několika uzdravenými oporami, včetně těch dlouhodobě zraněných v obraně.

V bráně Slavie se postupně opět mění role. Zatímco v druhé části podzimu a na začátku jara byl jedničkou Aleš Mandous a Ondřej Kolář plnil roli dvojky, v poslední době první zmíněný chytá v evropských pohárech a Kolář v české lize.

Poprvé nastoupil s Bohemians, poté vychytal nulu v derby, do branky se postavil i v Liberci a vychytal také čisté konto s Českými Budějovicemi.

A před sebe do obrany by mohl dostat „staré známé“. S Ondřejem Kúdelou a Davidem Hovorkou tvořil úspěšné trio v Lize mistrů, teď se oba stopeři zotavili z těžkých zranění a jsou připraveni k duelu v Plzni.

Jenže trochu otazník je na levém kraji obrany. David Jurásek poslední zápasy neodehrál kvůli zranění, nejel ani na reprezentační sraz s U21. Stejné je to s Oscarem Dorleym, jenž chybí od konce února. Pokud se ani jeden z nich neuzdraví, naskočí na levém beku opět Srdjan Plavšič.

Na pravém beku není co řešit, Alexander Bah je jasnou jedničkou, o to více při zranění Lukáše Masopusta. V případě nasazení výše zmíněného stoperského dua by se o řadu výš posunul Tomáš Holeš, vedle něj by se mohl postavit Lukáš Provod.

Pokud by Trpišovský chtěl defenzivněji založeného fotbalistu, přichází v úvahu Jakub Hromada či Ibrahim Traoré. K dispozici není Maksym Talovjerov, který dostal s Českými Budějovicemi červenou kartu.

Na podhrotu by tak nastoupil Ivan Schranz, na pravém křídle nejlepší hráč sešívaných na jaře, Ondřej Lingr. Na levém křídle opora Peter Olayinka. A hrot útoku? Trpišovský nechtěl moc využívat Sora v české lize, kvůli nedostatku prostoru, ale i tak byl v Liberci platnější než Tecl, s Budějovicemi už tak hrál v základu a pravděpodobně nastoupí i v Plzni.

Pravděpodobná sestava Slavie:

Kolář
Bah – Kúdela – Hovorka – Plavšič
Holeš – Provod
Lingr – Schranz – Olayinka
Sor

Trpišovský však samozřejmě rád soupeře zaskočí překvapivou variantou, nedají se tak vyloučit ani změny na některých postech či dokonce celého rozestavení.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené