Spojte se s námi


Chance Liga

Derby pražských „S“ se blíží. Kdy naposledy Sparta vyhrála dvě ligová derby za sebou?

Nejzajímavější a nejtřaskavější zápas sezóny je tu. Derby mezi Slavií a Spartou otevře v ligové sezóně druhou část. Tu první ovládli letenští, sešívaní budou chtít zvládnout domácí duel. Kdy naposledy Sparta vyhrála 2 derby za sebou?

Publikováno

dne

Nejzajímavější a nejtřaskavější zápas sezóny je tu. Derby mezi Slavií a Spartou otevře v ligové sezóně druhou část. Tu první ovládli letenští, sešívaní budou chtít zvládnout domácí duel. Kdy naposledy Sparta vyhrála 2 derby za sebou?

Na podzim Sparta přerušila dlouholetou nadvládu Slavie v pražských derby. Ta trvala pět a půl let a 14 zápasů. Jenže kdy naposledy letenští slavili vítězství ve dvou ligových derby za sebou?

Musíme se vrátit až do sezóny 2014/15. Sparta nejprve 27. září 2014 v Edenu vyhrála 2:0, když se dvakrát trefil Lafata. Na jaře, v dubnu 2015, Sparta ovládla i druhé derby za sebou, když na gól Škody odpověděli Lafata a Brabec.

Kdo je favoritem aktuálního derby? Pro oba soupeře mluví jiné faktory. Slavia má bezpochyby lepší formu, o víkendu vypráskala Hradec (5:1), vyřadila Fenerbahce z Konferenční ligy a celkem má 5 výher v řadě. Herně navíc vypadá úplně jinak než na začátku jara.

Je navíc odpočatější, měla týden volno a mohla se připravit. To Sparta ve středu musela odehrát semifinále poháru, ve kterém museli letenští s dlouhým nastavením a prodloužením zvládnout 134 minut.

Navíc se Spartě na jaře nedaří, kromě vítězného pohárové derby fanoušci nebyli ani jednou s výkonem spokojeni, sám Ladislav Krejčí II. přiznal, že na hráčích leží určitá deka. Nicméně Sparta má jednu výhodu a to jsou dvě poslední derby. Může se to zdát jako maličkost, ale letenští už nemusí jet do Edenu se strachem, jako jezdili v posledních letech.

V hlavě můžou mít dvě úspěšná derby a pocit, že ví jak na Slavii. To může být morální vzpruha, která může sparťanům výrazně pomoct.

Zároveň ale Sparta hraje možná o víc než Slavia. Pokud sešívaní prohrají a Plzeň vyhraje, budou ztrácet na Viktoriány tři body, což není neřešitelná ztráta.

Jenže pokud prohraje Sparta, bude ztrácet na vedoucí duo už deset bodů. Sice se zápasem k dobru, ale v Jablonci to rozhodně nebude nic jednoduchého. Prohrou by se tak Sparta téměř vyřadila ze hry o titul.

V derby tak jistě nebudou chybět obrovské emoce, které k tomu nesmazatelně patří. Bitva o šest bodů vypukne v neděli od 18 hodin.

Zdroj: Fortuna Liga

Reklama

Oblíbené