Spojte se s námi


Chance Liga

Co ukázala Sparta proti Partizanu? Vrbovo nesmyslné střídání, potěšily pouze výkony mladíků

Sparta nezvládla první jarní utkání v Evropě a Partizanu doma podlehla 0:1. Co zápas ukázal, kdo podal dobrý výkon a kdo naopak své fanoušky zklamal? Na to se podíváme ve Sparťanském blogu.

Publikováno

dne

Sparta nezvládla první jarní utkání v Evropě a Partizanu doma podlehla 0:1. Co zápas ukázal, kdo podal dobrý výkon a kdo naopak své fanoušky zklamal? Na to se podíváme ve Sparťanském blogu.

Tak takhle by to nešlo. Sparta proti Partizanu nepředvedla takřka nic a pokud bude chtít postoupit do dalšího kola, bude muset pořádně zabrat.

Ze začátku utkání to přitom pro tým z Letné nevypadalo špatně, sparťané byli lepší a měli několik slibných příležitostí.

Jak rychle ale dobrý výkon přišel, tak ale i odešel. Od patnácté minuty hrála Sparta podobně, jako v utkání s Viktorií Plzeň.

Nakopávaná bez jakékoliv vidiny vstřelené branky pokračovala a když neudeřila Sparta, tak zápas rozhodl soupeř.

Po chybné rozehrávce Ladislava Krejčího staršího se dostal soupeř k balónu a po přesné dalekonosné přihrávce se k míči dostal Queensy Meniq, jenž přehodil Dominika Holce a stanovil tak konečný výsledek zápasu na 0:1.

Kdo předvedl dobrý výkon?

Vynikající byl Martin Vitík, jenž vyhrával takřka každý souboj a dozajista byl tím lepším ve stoperské dvojici. Potěšil i kvalitní výkon Martina Suchomela, jenž navázal na povedené derby. K nejlepším hráčům na hřišti patřil Adam Karabec.

Kdo nezaujal?

Tady bude seznam obsáhlejší. Nezaujala už sestava jako taková, ve které nechyběl David Pavelka. Ten v prvním poločase nehrál tak špatně, jako proti Plzni, ve druhém už ale jeho výkonnost klesla na bod mrazu a nepochopitelně zápas dohrál.

Svým výkonem nepřesvědčili ani Michal Sáček, Dominik Holec či Ondřej Čelůstka. Největším zklamáním je ale Pavel Vrba a porážka jde z velké části za ním.

Podivný předzápasový rozhovor a zejména střídání a reakce na vývoj hry. Karabec byl stažen poměrně brzy, ačkoliv se mu dařilo, Pavelka zůstal hrát i přes to, že na hřiště přišli pomalí Bořek Dočkal s Ladislavem Krejčím starším.

Bylo tak, jasné, že bude chybět rychlost a po vystřídání poměrně klesly naděje na výhru. Nasazení Dočkala se dá pochopit, nicméně proč na hřiště přišel Krejčí? Jeho výkony jsou opravdu špatné a navíc jde jediný gól zápasu na jeho vrub.

Jeho nasazení nedává větší smysl tehdy, když si uvědomíme, že na lavičce byli například Matěj Ryneš s Vojtěchem Patrákem, kteří by hru dozajista dokázali rozhýbat.

Suma sumárum, výkon byl na úrovni utrápené remízy s Viktorií Plzeň, na podobném levelu byl i trávník na Letné, o kterém je snad lepší ani nemluvit. V Srbsku musí Sparta podat naprosto odlišný výkon, jinak se s Evropou rozloučí předčasně.

Zdroj: AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené