Spojte se s námi


Fotbal

Mbappé, král osmifinálové bitvy gigantů, utnul prozatímní přestupové spekulace

První osmifinálové klání vyřazovací fáze Ligy mistrů mezi Paris Saint Germain a Realem Madrid rozhodl v poslední minutě zápasu geniálním momentem Kylian Mbappé.

Publikováno

dne

První osmifinálové klání vyřazovací fáze Ligy mistrů mezi Paris Saint Germain a Realem Madrid rozhodl v poslední minutě zápasu geniálním momentem Kylian Mbappé.

Úterní večer se v celém fotbalovém světě nesl v duchu prvního osmifinálového duelu Ligy mistrů mezi dvěma giganty světového fotbalu, domácím Paris Saint Germain a hosty Realu Madrid. Ve vyřazovací fázi se asi nedala očekávat nějaká ofenzivní smršť a předpoklady taktické bitvy v zápase dostaly reálnou podobu.

Skvělý výkon Mbappého

Real Madrid přijel do Parku princů především bránit v hlubokém bloku a zdvojovat útočné snahy největší hvězdy domácích Kyliana Mbappého. Ten nicméně ihned od první minuty ukazoval, že domácí obrana bude mít toho večera co dělat.

Přestože to dlouhou dobu vypadalo, že oba týmy si nakonec rozdělí body, v poslední minutě zápasu Neymar zakombinoval v bezpečném prostoru pro španělský tým s Mbappém, ten se ale blýskl vskutku geniálním momentem. Skrze dva hráče pronikl do vápna hostujícího celku a přízemní střelou nakonec přece jen prostřelil skálopevného brankáře Realu Madrid Thibauta Courtoise.

Mbappého rozhovor po zápase

Mbappé rozhodl celé klání a stal se tak právem největší hvězdou zápasu. „Samozřejmě máme obrovskou radost. Chtěli jsme být připraveni na tyto velké zápasy, protože o takových zápasech vždy sníme,“ rozplýval se Mbappé, který ocenil především skvělé fanoušky.

„Při své brance jsem si byl naprosto jistý a sebevědomý. Útočník je vždy pánem situace, když obránci couvají,“ popisoval akci v samotném závěru utkání. „Rozhodl jsem se, kam chci jít a dal jsem to Courtoisovi mezi nohy,“ popsal fantastický gól, kterým rozhodl první osmifinálovou bitvu.

Výkon Mbappého je o to pikantnější, že se od léta táhne kauza o možném přestupu kanonýra právě do Realu Madrid. „Někdy si kladete příliš mnoho otázek, říkáme příliš mnoho věcí,“ dotkl se tématu přestupu. „Teď jsem hráč Paris Saint-Germain a jsem šťastný. Dal jsem ze sebe všechno, dávám to najevo svými činy na hřišti a to samé budu muset udělat i v odvetě,“ utnul prozatím spekulace.

Paris Saint-Germain tak dokázal zaslouženě zvítězit nejtěsnějším rozdílem 1:0 a veze si tak výhodu do odvety v Madridu. Ta se odehraje na stadionu Santiago Bernabéu 9. března.

Zdroj: Premier Sport, Twitter

Reklama

Oblíbené