Spojte se s námi


Chance Liga

Slavia Praha vs. Sparta Praha: Preview a tipy na sázení

Ve středu nás čeká další derby mezi Slavií a Spartou, tentokrát se oba celky střetnou v Edenu v rámci čtvrtfinále Mol Cupu. Kdo bude úspěšnější?

Publikováno

dne

Ve středu nás čeká další derby mezi Slavií a Spartou, tentokrát se oba celky střetnou v Edenu v rámci čtvrtfinále Mol Cupu. Kdo bude úspěšnější?

Do derby vstupují oba celky v podobném rozpoložení. Velké očekávání fanoušků na začátku jara nenaplnily a klopýtly, Slavia s Karvinou, Sparta s Českými Budějovicemi. Bude tak zajímavé sledovat, jak se s tím oba týmy vyrovnají a kdo to zvládne lépe.

Slavia si v 1/16 finále poháru nejprve poradila s třetiligovými Velvary, které porazila 4:2. V osmifinále poté vyřadila Zlín, který porazila 3:1. Sparta nejprve porazila 3:0 Líšeň, poté výsledkem 2:0 přemohla Teplice.

Oba týmy moc dobře ví, jaké to je celý Mol Cup ovládnout. Slavia ovládla hned tři z posledních čtyř ročníků, včetně toho posledního, trofej tak obhajuje. Sparta získala pohár v roce 2020 a jako jediná narušila nadvládu Slavie.

Poslední vzájemný zápas vyznívá pro Spartu, která na podzim porazila oslabenou Slavii 1:0. Celková bilance z posledních zápasů jde ale jasně do Edenu, sešívaní se svým rivalem neprohráli 13 zápasů v řadě.

Ještě jasnější je to v pohárových duelech. V posledních letech jsme derby v poháru viděli dvakrát, v obou případech zvítězila Slavia 3:0. Pro další vzájemný pohárový zápas bychom museli jít až do dubna roku 2010, kdy se ještě čtvrtfinále hrálo na dva zápasy. V obou utkáních zvítězila Slavia 1:0.

V posledních derby je poměrně trendem, že padají góly už v prvním poločase. Povedlo se to ve všech posledních čtyřech utkáních.

V poháru derby není tak vyhrocené jako v lize, proto se dá očekávat, že by zápas nemusel být tolik takticky svázaný a mohli bychom opět vidět branku už v prvních 45 minutách.

Tip na sázení | Počet gólů v prvním poločase 1-2 u Tipsportu v kurzu 1.58

Reklama

Oblíbené