Spojte se s námi


Chance Liga

Slavia i Sparta na začátku jara vystřízlivěly. Kdo se do derby oklepe dřív?

Slavii i Spartu potkal podobný scénář. Obě pražská „S“ si pochvalovala skvělou přípravu, ze které budou těžit. Jenže hned v prvním jarním kole oba celky nečekaně ztratily body. Musí se však rychle oklepat, už ve středu je čeká derby. Kdo to zvládne lépe?

Publikováno

dne

Slavii i Spartu potkal podobný scénář. Obě pražská „S“ si pochvalovala skvělou přípravu, ze které budou těžit. Jenže hned v prvním jarním kole oba celky nečekaně ztratily body. Musí se však rychle oklepat, už ve středu je čeká derby. Kdo to zvládne lépe?

Sešívaní se připravovali v Portugalsku, letenští ve Španělsku. K přípravě měli naprosto perfektní podmínky, nic jim nechybělo, hráči i trenéři si soustředění moc pochvalovali. Oba celky toho spoustu naběhaly, na jaře by z toho měli těžit.

S tímto pocitem vstupovali fanoušci do prvního kola, Slavii čekala doma Karviná, Spartu duel v Českých Budějovicích. Jenže přišlo velké vystřízlivění, oba týmy zahrály hluboko pod své možnosti, sešívaní ostudně prohráli s poslední týmem tabulky, Sparta se zase nechala Jihočechy přehrát a remizovala 0:0.

Jenže skvělá příprava neznamená vždy skvělé jaro. Minimálně ne začátek, nakumulovaná zátěž v nohou jistě pomůže, ale nejprve se musí vstřebat, v tuto chvíli se jedná spíše o únavu. Tak vypadaly i výkony jak Slavie, tak Sparty – utahané, unavené, bez nápadu, bez energie a nadšení.

To ostatně potvrdil pro klubový web i sparťanský záložník Ladislav Krejčí II. „Na to, že to byl první zápas, toho mám v nohách dost, hodně jsme toho naběhali… ale to je jedno, bylo to z naší strany prostě špatný,“ uvedl Krejčí II.

Doteď hráči podstupovali náročné dávky, teď tréninky rapidně ubydou, nebo dokonce úplně odpadnou. Dva největší české celky totiž čekají tři vložené zápasy v týdnu za sebou, týdny tak budou vyplněné spíše regeneračními pozápasovými a předzápasovými přípravnými tréninkami.

Hráčům se tak zátěž vstřebá a postupně to rozjedou na plné obrátky. Teď však nastává otázka, kdo z víkendové kocoviny vystřízliví dříve.

Ve středu se totiž oba celky utkají v Mol Cupu, duel je na programu od 17 hodin v Edenu. Slavia pohár obhajuje, Sparta jej získala v roce 2020.

Derby jsou vždy velmi vyhrocená a v ďábelské atmosféře se zapomíná na únavu, technické či běžecké nedostatky a z fotbalu se často stává válka. Jenže tento duel bude hraný pouze před 1000 diváky, tento scénář už jsme v minulých sezónách zažili.

V tu chvíli není derby tak vyhrocené a hlavní roli má místo soubojů a tvrdých zákroků skutečně fotbal. V tom Slavia měla v posledních letech navrch, když se Spartou neprohrála pět a půl let, letenští ale na podzim tuto sérii konečně přerušili. Jak to dopadne tentokrát?

Zdroj: Livesport

Reklama

Oblíbené