Spojte se s námi


Fotbal

Z Arsenalu si dělají legraci i vlastní fanoušci! Na Etihad Stadium sklidili potlesk za krutě upřímný pokřik

Svěřenci Mikela Artety zažívají hrozivé období, poprvé od 25. října 1975 jsou Gunners na samém dně anglické ligy. Arsenal se sice mezitím na posledním místě nacházel, ale nikdy po 3 a více odehraných zápasech.

Publikováno

dne

Svěřenci Mikela Artety zažívají hrozivé období, poprvé od 25. října 1975 jsou Gunners na samém dně anglické ligy. Arsenal se sice mezitím na posledním místě nacházel, ale nikdy po 3 a více odehraných zápasech. K tomuto smutnému rekordu Gunners nasměrovala drtivá prohra na Etihad Stadium s Manchesterem City (5:0). Jak reagují fanoušci a veřejnost?

Po zápase s Manchesterem City statistiky ukázaly ještě další tři smutné rekordy, dva klubové a jeden ligový.

Co se týká prvního negativního klubového rekordu, tak Arsenal prohrál všechny 3 úvodní ligové zápasy poprvé od sezóny 1954/55, což je neuvěřitelných 67 let. Nejhorší na tom je fakt, že Arsenal tuhle mizérii může ještě prohloubit, i když zápasy s Norwichem a Burnley dávají Gunners malou naději na ukončení trápení.

Druhým rekordem je fakt, že Arsenal proti City vystřelil pouze jednou za zápas. To je nejméně vyprodukovaných střel za zápas v historii klubu. Mimochodem tenhle rekord se bude těžko překonávat.

Nutno podotknout, že Gunners nejsou absolutními držiteli ligového rekordu, ale! Arsenal se stal teprve druhým týmem v historii Premier League, který začal sezónu třemi porážkami a do toho ještě s negativním skóre -9. Stejný počin se podařil Wolves v sezóně 2003/04. Wolverhampton tenkrát sestoupil.

Reakce fanoušků a veřejnosti

Na sociálních sítích si velkou pozornost vysloužili příznivci Arsenalu, kteří byli přímo na Etihad Stadium. Skandovali: „Prohráváme každý týden, nejste nic speciálního!“ Video za necelý den sesbíralo téměř 90 tisíc zhlédnutí.

K výkonnosti a formě Arsenalu si své napsal i český fotbalový cynik Neobjektivní Novinář. Podívejte se sami.

Mnozí fanoušci si říkají, že pozitivní na celé situaci je to, že to nemůže být horší. Sice se při současném vylosování (Norwich, Burnley) může zdát, že lepší časy jsou už za rohem, ale také může být hůř.

Pokud by Gunners nezvládli zápas s Norwichem, tak by to byl už opravdu velký horor a také velký tlak, s kterým by se někteří mladíci nemuseli vypořádat nejlépe a krize by se mohla stupňovat i nadále.

Zdroje: Livesport, utdmurtaza. OptaJoe

Reklama

Oblíbené