Spojte se s námi


Chance Liga

V první půli byl Hradec důslednější, měli jsme s tím problém, řekl po výhře Sparty Pavel Vrba

Sparta i přes nepříliš povedený první poločas vyhrála nad Hradcem 4:0 a s výsledkem může být dozajista spokojena. Jak výkon svých svěřenců na tiskové konferenci zhodnotil trenér Pavel Vrba?

Publikováno

dne

Sparta i přes nepříliš povedený první poločas vyhrála nad Hradcem 4:0 a s výsledkem může být dozajista spokojena. Jak výkon svých svěřenců na tiskové konferenci zhodnotil trenér Pavel Vrba?

Pražská Sparta má po pátém kole 13 bodů, vyhrála totiž 4 zápasy a v jednom remizovala. Právě remíza s Bohemians musí hráče Sparty trápit nejvíce.

S Hradcem nebyl v prvním poločase výkon o nic lepší, než ten v Ďolíčku, ve druhém poločase se ale vše po brance Adama Hložka změnilo.

„Strašně nám pomohl Hložkův gól, kdy to vzal na sebe a skvěle zakončil. Když jsme se ujali vedení, tak jsme měli víc prostoru. Únava Hradce se stupňovala, my jsme toho dokázali využít a potrestali jsme je dalšími hezkými akcemi a góly. Výsledek je pro nás hodně pozitivní,“ řekl na tiskové konferenci Pavel Vrba.

Rozdíl mezi oběma poločasy byl vskutku velký. Nebýt vynikajícího Florina Nity, mohla Sparta prohrávat. Na druhou stranu měl tutovku i Adam Karabec.

„My se musíme v situacích jeden na jednoho a v přečísleních prosazovat mnohem víc. V druhém poločase Hložek, Karlsson nebo Pešek v tom byli lepší než v první půli. To byl rozdíl mezi poločasy. My jsme v druhé půli byli v individuálních akcích úspěšnější. V první půli byl Hradec důslednější a důraznější a my jsme s tím měli problém,“ dodal Vrba.

Adam Hložek tentokrát nenastoupil na hrotu útoku, jako tradičně, ale na podhrotu, přičemž před ním nastoupil Matěj Pulkrab. Tato pozice mu sedla a vstřelil gól, ke kterému dodal asistenci.

„On je podle mého názoru hráč, který nám strašně pomáhá a je pro nás moc důležitý. V dnešním zápase to ukázal,“ zakončil sparťanský kouč.

Zdroj: AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené