Spojte se s námi


Fotbal

Kam zamíří Lionel Messi? Zřejmě se rozhodne mezi PSG a Manchesterem City

Ve čtvrtek večer vybuchla přestupová bomba, když Barcelona oznámila, že Lionel Messi v Katalánsku nebude pokračovat. Okamžitě se tak začalo spekulovat kam zamíří. Hlavními kandidáty jsou PSG a Manchester City.

Publikováno

dne

Ve čtvrtek večer vybuchla přestupová bomba, když Barcelona oznámila, že Lionel Messi nebude v Katalánsku pokračovat. Okamžitě se tak začalo spekulovat kam zamíří. Hlavními kandidáty jsou PSG a Manchester City.

Lionel Messi je jedním z nejlepších fotbalistů historie a jedním ze dvou nejlepších hráčů na světě poslední dekády. A když je volným hráčem, kdo by o něj nestál, chtělo by se říct.

Jenže na Messiho stojí frontu víceméně jen dva kluby. Ne každý si totiž může dovolit zaplatit Argentincův astronomický plat, který mimo jiné dohnal Barcelonu k aktuální krizi. Proto se tak 34letý fotbalista pravděpodobně rozhoduje mezi PSG a Manchesterem City.

Na první pohled by dával větší smysl přestup do Citizens. Rodák z Rosaria by se opět setkal s oblíbeným koučem Guardiolou, s De Bruynem a spol. by vytvořil neuvěřitelný tým, kde by bojoval o všechny trofeje. A je tu ještě jedna věc.

Ve srovnávání s Ronaldem se často zmiňuje, že Portugalec dobyl hned tři nejlepší soutěže, zatímco Messi uspěl jen v jedné. Teď by mohl dokázat, že nemá problém se prosadit i v Anglii.

Jenže Manchester City ve stejný den přivedl za 100 milionů liber Jacka Grealishe. Navrch mu nabídl plat 320 000 liber týdně, čímž ho udělal jedním z nejlépe placených hráčů v týmu i celé lize. A to ještě pokukuje po Harry Kaneovi, který by přišel také za více jak 100 milionů liber.

Vměstnat do toho všeho ještě Messiho by tak nebylo finančně úplně snadné. Proto se jako nejreálnější varianta jeví PSG. Francouzský gigant jakoby tuto situaci předvídal a kromě Hakimiho za 60 milionů přivedl pouze hráče zadarmo po konci smlouvy.

Avšak velice kvalitní, takže by Messi po boku Ramose, Donnarummy, Neymara či Mbappého mohl opět pomýšlet na trofej v Lize mistrů, na kterou marně čeká už od roku 2015.

Podle italského novináře Gianluigiho Longariho je už nyní Messi v kontaktu s PSG. Zamíří tak jeden z nejlepších fotbalistů historie dohrát kariéru do Paříže?

Zdroj: Gianluigi Longari

Reklama

Oblíbené