Spojte se s námi


Evropská liga

Po skvělém Euru přichází tvrdé vystřízlivění! Český fotbal zažil černý týden. Jak reaguje veřejnost?

Pražská „S“ ve 3. předkole Ligy mistrů dostala své soky do tzv. Csaplárovy pasti, ale zvrat bude nesmírně obtížný. Na neúspěch pražských týmů ve 3. předkole Evropské ligy navázal i severočeský Jablonec, který prohrál proti favorizovanému Celticu 4:2.

Publikováno

dne

Pražská „S“ ve 3. předkole Ligy mistrů dostala své soky do tzv. Csaplárovy pasti, ale zvrat bude nesmírně obtížný. Na neúspěch pražských týmů ve 3. předkole Evropské ligy navázal i severočeský Jablonec, který prohrál proti favorizovanému Celticu 4:2. Stejný výsledek si z Walesu odváží i plzeňská Viktoria, která nestačila na domácí TNS. Po skvělém Euru, kde se Česká republika prezentovala dobrým fotbalem a ještě lepšími výsledky, přichází tvrdé vystřízlivění.

Pozitivní zprávou je, že dva české týmy mají ještě možnost nápravy na domácí půdě. Smazat dvougólové manko není nemožné, ale ani jednoduché. Vyspělé týmy mají většinou vytříbené bránění v bloku a navíc jsou silné v přechodu do útočné fáze (Monako, Ferencváros).

Hádat, jestli nějaký tým dokáže ze svízelné situace postoupit, je opravdu náročné. Dokáže zápas zvrátit jeden z pražských týmů nebo třeba Viktoria Plzeň, která nebyla daleko od ostudné prohry 0:4?

Jak na tenhle nepovedený týden českých zástupců reaguje fotbalová veřejnost?

„Dvacet minut přemýšlím, co napsat, a fakt na nic nemůžu přijít… Tak to nebude grand prieur, ale veliký průser… Teď už nás zachrání jen zázrak za týden, nebo finále Konferenční ligy Sparta – Slavia,“ napsal na Twitter odborník přes evropské koeficienty Milan Coen.

„Čtyři zápasy = čtyři porážky. Lepší zapomenout. Ovšem jsou noční můry, které si člověk pamatuje ještě dlouho po probuzení,“ komentoval účinkování českých týmu twitterový profil FC Koeficient.

„Aby nám brzy naše nadstavba nepřecházela plynule do těch prvních předkol,“ napsal ostřílený novinář Ondřej Zlámal.

Neúspěch a negentlemanství českého fotbalu

Mimo špatných sportovních výsledků musíme do strašidelného týdne zahrnout i rasistické urážky některých sparťanských fanoušků. To českému prostředí vytkl i prestižní deník Le Figaro. Ve Walesu nezabodovali ani plzenští fotbalisté.

„Nakonec 4:2 pro New Saints. Ovšem na konci utkání hromadná strkanice před střídačkami. Z přenosu, který jsem sledoval, nelze určit, o co šlo a kdo byl původcem. Jen se modlím, aby to nebyl další malér…,“ napsal na Twitteru komentátor Jaromír Bosák.

Dle všech dostupných informací se nemělo jednat o rasismus. Pravděpodobně šlo pouze o neukočírování negativních emocí.

Zdroje: Livesport, Le Figaro

Reklama

Oblíbené