Spojte se s námi


Fotbal

Začal olympijský turnaj žen. USA dostalo trojku od Švédska, Nizozemsko sestřelilo Zambii

Ačkoliv olympiáda v Tokiu formálně odstartuje od pátku, některé sportovní disciplíny jsou naplánované předem. Jedním z nich je olympijský turnaj žen.

Publikováno

dne

Ačkoliv olympiáda v Tokiu formálně odstartuje od pátku, některé sportovní disciplíny jsou naplánované předem. Jedním z nich je olympijský turnaj žen.

Na programu bylo dnes celkově 6 zápasů. Připomeňme, že v Brazílii 2016 vyhrálo Německo nad Švédském, třetí příčku získala Kanada nad domácím družstvem.

Velká Británie vyhrála 2:0 nad Chile. Oba góly zařídila Ellen White z Manchesteru City, její první gól sice padl v ofsajdu, ale následně dala 2 regulérní branky. Brazilky si snadno poradily s Číňankami, pod výsledek 5:0 se 2x podepsala hvězdná Marta.

V 10:30 začal očekávaný duel mezi Švédskem a USA. USA bylo favoritem s kurzem 1.4. 2 góly Stiny Blackstaniusové rozhodly o vývoji utkání. Takhle si to hlavní favoritky na zlato určitě nepředstavovaly.

Jediný remízový zápas se stal v zápase Japonsko – Kanada. Severoamerická země šla už v 6 minutě do vedení, Japonky kopaly penaltu, ale stav vydržel až do 84 minuty, kdy srovnala Mana Iwabuchi, která hraje za Aston Villu.

Vysokou výhru 10:3 slaví Nizozemky, ty doslova smetly Zambii. 4 branky dala Vivian Madema, která se tak dostala zatím do čela tabulky střelkyň. Útočnice Arsenalu zažila skvělý rok a formu si přenesla i na turnaj.

Hattrick na straně afrického týmu dala Barbra, talentovaná levá křídelnice, která hraje od začátku kariéry ve Španělsku.

Derby mezi Austrálii a Novým Zélandem skončil 2:1 pro favoritky z bývalé trestanecké kolonie Velké Británie.

Ještě doplním informaci, že několik sportovců už odjelo z Tokia kvůliCovidu -19. Japonci zavedli velmi přísná opatření. O dalším průběhu vás budeme informovat.

Zdroj: Olympics

Reklama

Oblíbené