Spojte se s námi


Fotbal

Král Messi bude v Barceloně pokračovat! Kataláncům se zaváže na další 2 roky

Podepíše nebo odejde? Tato otázka rezonovala celým fotbalovým světem již dlouho. Nyní už se zdá, že přestupová sága kolem Lionela Messiho se chýlí ke svému rozuzlení.

Publikováno

dne

Podepíše nebo odejde? Tato otázka rezonovala celým fotbalovým světem již dlouho. Nyní už se zdá, že přestupová sága kolem Lionela Messiho se chýlí ke svému rozuzlení. Podle důvěryhodného novináře Fabrizia Romana se Messi s Barcelonou dohodl na prodloužení a podepíše s klubem novou smlouvu do roku 2023.

Zdroj: FC Sevilla

Píše se léto 2020. Web The Atletic vydává kontroverzní rozhovor s nejlepším fotbalistou planety. Messi v něm zmiňuje svou nespokojenost v klubu, kam se Barcelona ubírá, nesouhlasí s kroky prezidenta Bartomea, tvrdě kritizuje vedení a jeho přestupovou politiku.

Sám prohlásí, že chce svůj osudový klub opustit. O jeho služby velmi stojí Manchester City v čele s trenérem Guardiolou. Barcelona však vyžaduje za Messiho takový balík peněz, které ani bohatí majitelé Citizens nejsou ochotni zaplatit. Messi tak zůstává v Barceloně proti své vůli.

Během poslední sezóny se toho však hodně změnilo. Barcelona si ve volbách zvolí nového prezidenta Laporteho, který má jasnou vizi jak vrátit klub na vrchol. Vztah Messiho s vedením se urovnává.

Katalánci se navíc pod novým koučem Koemanem zvedají a jen těsně jim uniká titul. Díky těmto změnám Messi své původní stanovisko nakonec změnil a rozhodl se zůstat.

To usnadnilo celé jednání a konečná dohoda je na spadnutí. Argentinec se již údajně domluvil na prodloužení spolupráce do roku 2023, zbývá dořešit poslední detaily. K oficiálnímu potvrzení by mělo dojít velmi brzy.

Lionel Messi působí v Barceloně od roku 2004. Ve 489 zápasech vstřelil 445 gólů a vypracoval se v jednoho z nejlepších fotbalistů historie. S týmem vyhrál 4x Ligu mistrů a 10x slavil ligový titul.

Zdroj: Twitter Fabrizio Romano

Reklama

Oblíbené