Spojte se s námi


Serie A

Preview: Nedělní program Serie A nabídne souboj o Turín

Publikováno

dne

Hned šest zápasů nabídne nedělní program Serie A. Ten první, který startuje v 12:30 SEČ je divácky i sázkařsky velmi atraktivní, uvidíme totiž Turínské derby, neboť domácí FC Torino přivítá hosty z Juventusu. Tento vypjatý zápas bude řídit zkušený sudí Orsato.

FC Turín

Turínský klub, který byl založen roku 1906, hraje v letošní sezóně horní polovinu tabulky. Aktuálně je na 9. místě s 36. nody a skóre +6. Na pohárové příčky ztrácí šest bodů, což je stažitelná ztráta. Zvlášť, bude-li se Turínu dále dařit tak jako teď. Turín v lize prohrál naposledy 16.12.2017, od té doby je neporažen. V pěti posledních ligových zápasech získal krásných jedenáct bodů. V posledním ligovém kole doma s přehledem přehrál hosty z Udinese v poměru 2:0.

Zkušený kouč W. Mazzari má od vedení velkou důvěru a i ze strany fanoušků a hráčů může cítit podporu. V tomto zápase může mít radost z takřka kompletního kádru. Zdravotní potíže trápí jen jednoho hráče, je jím Lyanca (O 4/0).

Podle předpokladů, by domácí měli nastoupit na hřiště ve formaci 4-3-3 a ve složení: Sirigu – Silvestri, Nkoulou, Burdisso, Molinaro – Rincón, Baselli, Obi – Falque, Belotti, Niang. Kádr Turína je tvořen zkušenými a hvězdnými hráči. Bezesporu aktuálně nejžádanějším hráčem je Belotti, okolo kterého krouží spousta fotbalových velkoklubů.

Juventus

Juve je letos v trošku jiné situaci než v předchozích sezónách. Zatímco ještě nedávno nemělo v Serii A konkurenci, letos se zatím marně snaží dostat na špici tabulky. I nyní je stále na druhém místě s 62 body a jednobodovou ztrátou za vedoucí Neapolí. Za Juventusem už je větší propast. Třetí AS Řím už ztrácí bodů 12. Juve v posledních pěti ligových zápasech bodoval naplno. Dařilo se mu i v posledním kole, kdy přivítal na hřiště nevyzpytatelné Fiorentiny. Juventus tam však předvedl velmi dobrý výkon a po zásluze zvítězil 0:2.

Trenér M. Allegri má již delší dobu na marodce trio Cuadrado (Z 14/3), Matuidi (Z 20/2), Höwedes (O 1/0). S lehkým zranění bojuje také ofenzivní eso Dybala (U 19/14), jehož start je před derby nejistý.

Lze předpokládat, že hosté opět nastoupí ve formaci 4-3-3 ve jmenném složení: Buffon – Sciglio, Benatia, Chiellini, Asamoah – Khedira, Pjanič, Marchisio – Costa, Higuaín, Mandžukič.

Prediction

Ačkoliv Juventus má nevýhodu v podobě nedávno odehraného utkání LM, kde v těžkém zápase remizoval 2:2 s Tottenhamem, v tomto zápase jej já i bookies vidíme jako favorita. Domácí Turín má sice kvalitní kádr a velmi solidní formu. Juventus je ale, co se týče formy a kvality, ještě dále. Nebude to žádná jasná věc, ale hosté budou hrát opět zodpovědně od zadu a vpředu se jim nějaký gól vstřelit podaří. Věřím ve výhru Juve, v poměru 0:1, či 0:2.

Reklama

Oblíbené