Spojte se s námi


Fotbal

Jak si proti Arsenalu vedli Tomáš Souček a Vladimír Coufal?

Čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal nastoupili na London Stadium k utkání s Arsenalem. První jmenovaný si připsal devátou branku v sezóně, ale zároveň jeho teč znamenala i snížení Arsenalu na 1:3.

Publikováno

dne

Čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal nastoupili na London Stadium k utkání s Arsenalem. První jmenovaný si připsal devátou branku v sezóně, ale zároveň jeho teč znamenala i snížení Arsenalu na 1:3. Divoký zápas nakonec skončil remízou 3:3, my se však zaměříme především na výkony našich krajanů!

Zdroj: West Ham United

Souček přibližně před třemi týdny prozradil, že se spoluhráči mluvil o cíli, který si dali před reprezentační přestávkou. Cílem bylo zůstat po zápasech s Leedsem, Manchesterem United a Arsenalem v pozici, která stále bude Kladivářům umožňovat bojovat o pohárové umístění.

Díky klopýtnutí Chelsea je cíl splněn, i když výhra proti Arsenalu by svěřence Davida Moyese stavěla ještě do lepší pozice.

Druhý nejdražší hráč West Hamu zvyšoval skóre na 3:0 z pohledu Kladivářů. Jenže hned o 6 minut později si při snaze zblokovat střelu Alexandra Lacazetteho bývalý slávistický kapitán tečoval míč do vlastní branky.

Přesto však od fotbalových serverů dostal vysoké známky, server WhoScored ocenil Součka ratingem 7,6, přísnější portál Football Critic hodnotil českého středopolaře známkou 7,2.

To Coufal měl vůbec nejvíce doteků s míčem z celého West Hamu (72). Server WhoScored pravému obránci udělil známku 6,6, Football Critic však pouze 5,9.

Na obou serverech byl ale Coufal nejlépe hodnoceným obráncem Kladivářů, nižší známky jsou uděleny především tím, že West Ham inkasoval 3 branky, když měl zápas od začátku nakloněn na svojí stranu.

Podívejte se na klíčové momenty zápasu, kde je zachycen i devátý gól Tomáše Součka, zároveň i jeho nechtěný vlastňák.

Další čísla českých reprezentantů

Souček byl opět klíčovým mužem, hlavně v defenzivní činnosti vyhrál vůbec nejvíce obranných soubojů z celého zápasu a to 11. K tomu přidal 4 vyhrané hlavičkové souboje, během zápasu měl 55 doteků s míčem a vyslal 37 přihrávek, které našli adresáta s 67% úspěšností.

Coufal vyhrál 4 obranné souboje, 7x odkopl míč z nebezpečné pozice a také vyhrál dva hlavičkové souboje. Bohužel se dopustil nejvíce ztrát z celého týmu (20).

Především tento statistický údaj mu kazí celkové hodnocení, na druhou stranu měl míč u kopaček nejvíce z celého týmu. Během zápasu vyslal 36 přihrávek a jejich úspěšnost byla 72 %. Také se dostal k jednomu zakončení, ale mířil mimo.

Zdroje: WhoScored, Football Critic, Twitter – Arsenal

Reklama

Oblíbené