Spojte se s námi


Chance Liga

Chci tu uhrát něco, co už dlouho Sparta neuhrála, hlásí Vrba. Co prozradil v prvním rozhovoru?

O budoucnosti Václava Kotala se již nějaký ten pátek spekulovalo, když už k němu ale došlo, odehrálo se vše v bleskové rychlosti. Včetně oznámení nového kouče. Tím se stal Pavel Vrba. Co prozradil v prvním rozhovoru?

Publikováno

dne

O budoucnosti Václava Kotala se již nějaký ten pátek spekulovalo, když už k němu ale došlo, odehrálo se vše v bleskové rychlosti. Včetně oznámení nového kouče. Tím se stal Pavel Vrba. Co prozradil v prvním rozhovoru?

Zdroj: fcviktoria.cz

Pavel Vrba je novým koučem pražské Sparty. Na nějaké první dojmy je ale ještě příliš brzy. „Zatím spíš řeším věci s vedením klubu. Hlavně už se těším na čtvrtek, kdy se konečně potkám s hráči a budeme na hřišti. Zatím je to každopádně příjemné,“ započal v pozitivním duchu první rozhovor pro klubový web.

Jeho ambice jsou jasné: „Mám je stejné jako vedení klubu. Na tom jsme se shodli. Dali jsme si časový harmonogram, který chceme plnit. Budu se snažit, abych je naplnil a abychom byli úspěšní.“

Premiéra jej čeká na půdě Sigmy Olomouc. Nad změnami prozatím nepřemýšlel, jelikož vše proběhlo hekticky. „Teprve budu soupeře sledovat a konzultovat to s hráči. Dostávám mužstvo tři dny před zápasem, ale vím, že jsou dobře připraveni. V Olomouci to bude důležitý zápas a budeme tam chtít okamžitě uspět,“ říká Vrba.

Nabídku od Sparty prý dlouho nezvažoval. „Nebylo to zase tak náročné. V Česku není moc klubů, kde bych teď chtěl pracovat. Sparta mezi ně samozřejmě patří, sportovně mě to bude naplňovat. Doufám ale hlavně, že i já budu naplňovat očekávání vedení,“ pokračoval.

Zajímavé bude sledovat, jak jej přijmou sparťanští fanoušci. Vrba věří, že jej budou hodnotit podle toho, co udělá pro Spartu. Respektuje, jestli jej neměli rádi, když trénoval Plzeň, ovšem práce trenéra už je prý taková, že občas jste někde a pak zas jinde.

Z počátku se chce opírat o zkušené hráče. S některými se setkal v reprezentaci. „Chci se o mužstvu dozvědět všechny důležité informace. Sami víte, že fotbal je i o vztazích v týmu a pokud tohle bude fungovat, tak přijde i dobrá hra a úspěchy,“ prozradil Vrba.

Nyní je zvědav, jak budou hráči reagovat na věci, kterým se chce více věnovat. Podle reakcí se rozhodne, co bude zkoušet víc.

A jak velká výzva angažmá na Letné pro Vrbu je? „Beru Spartu jako velkoklub. Jsou tady tři, čtyři top kluby a Sparta je mezi nimi. Chtěl bych tu uhrát něco, co Sparta už dlouho neuhrála,“ zakončil rozhovor nový kouč Sparty Pavel Vrba.

Zdroj: AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené