Spojte se s námi


Chance Liga

Co ukázala generálka Sparty? Možný základ pro Wiesnera a Vítika, odstavení Hanouska

Sparta se v generálce na jarní část ligy utkala s Českými Budějovicemi, kterým před dvěma měsíci podlehla na Letné poměrem 4:2. Letenští nastoupili v netradiční sestavě.

Publikováno

dne

Sparta se v generálce na jarní část ligy utkala s Českými Budějovicemi, kterým před dvěma měsíci podlehla na Letné poměrem 4:2. Letenští nastoupili v netradiční sestavě, Václav Kotal si možná na ligu připravuje překvapivá řešení.

Zdroj: Twitter | AC Sparta Praha

Zápas se odehrál v netradičním systému 3×40 minut, trenéři tak měli spoustu času si svoje svěřence dobře prohlédnout. Václav Kotal nemohl počítat s Davidem Pavelkou, Ondřejem Čelůstkou ani Davidem Karlssonem, které ze hry vyřadilo zranění či nachlazení.

Do zápasu nezasáhl ani Ladislav Krejčí I., který si musí ještě odpykat třízápasový trest a v úvodu jara tak nebude k dispozici. To však otevírá možnost dalším hráčům čekajícím na šanci.

Sparta nastoupila ve formaci 5-4-1, v přechodu do útoku se formace přesunula na 3-4-3. Úvodní třetinu zápasu nastoupila sestava Niță – Vindheim, Vitík, Plechatý, Hancko, Polidar – Wiesner, Sáček, Dočkal, Ladislav Krejčí st. – Juliš

Při absenci Čelůstky se otevírá možnost pro mladého Martina Vitíka. Trenéru Kotalovi už zřejmě došla trpělivost s chybujícím Lischkou a upřednostnil by tak rozvoj talentovaného stopera. Základní sestava v generálce je toho zřetelným důkazem.

Na pravé straně se zase objevil Tomáš Wiesner. Odchovanec Sparty už si několik startů v lize připsal, jak za A-tým, tak na hostování v Mladé Boleslavi či Liberci. Po komplikovaném zranění se na podzim rozehrával v béčku, teď je ale připravený opět zabojovat o svoji šanci na nejvyšší úrovni.

Matěj Hanousek byl na podzim jednoznačně nejslabším článkem sparťanské sestavy, není tak divu, že se realizační tým snaží najít náhradu. Při generálce naskočil na levém halfbeku Matěj Polidar, který se tam ke konci podzimu předvedl více než slušně.

Do druhé třetiny nahradil Nitu Heča, místo Wiesnera nastoupil Minčev. V 60. minutě Lischka s Kozákem nahradili Hancka s Julišem. I po 80 minutách však byl stav 0:0, i když měla Sparta výhodu pokutového kopu. Ten ale neproměnil Libor Kozák.

Do závěrečné části už naskočili spíše jen mladíci z B-týmu. Sparta vyběhla v sestavě Holec – Gabriel, Gelašvili, Lischka, Hanousek – Šilhart, Souček, Frýdek, Ryneš – Kozák, Minčev.

Dvě minuty před koncem se za hosty trefil Matej Mrsič, České Budějovice tak v generálce přemohli Spartu poměrem 1:0.

Zdroj: Twitter, livesport.cz

Reklama

Oblíbené