Spojte se s námi


Premier League

Preview: Bournemouth přivítá ve svém posledním zápase tohoto roku Everton

Publikováno

dne

Bournemouthu se nepovedlo zvítězit už v 8 ligových zápasech, což je dovedlo až do sestupového pásma. Zatímco Everton je už 7 zápasů neporažený. Kdo se bude ve svém posledním zápase tohoto roku radovat z bodů?

Bournemouth

Letošní sezóna je pro Bournemouth velmi těžká a zrovna ve chvíli, kdy se týmu začalo dařit, tak přišla série těžkých soupeřů a i to je jeden z důvodů, proč nedokázali Cherries naplno bodovat už 8 ligových zápasů.

Trenér Eddie Howe byl v průběhu podzimu spojován s několika kluby, které po špatných výsledcích vyhodili své trenéry a právě 40letý Angličan byl s těmito týmy spojován. Jedním z nich byl i Everton, který nakonec vsadil na jistotu a přivedl Sama Allardyce, který tým neuvěřitelně pozvedl.

Právě v této sezóně se uvidí na kolik je Howe dobrým trenérem a zda dokáže své hráče opět nabudit k dobrým výkonům, které podávali v minulých sezónách. A i kdyby se mu to nepovedlo, tak to pro něho budou při nejmenším velká zkušenost do budoucna.

Bournemouth prohrál tři zápasy za sebou s Manchesterem United, Liverpoolem a Manchesterem City, v nichž nedokázal vstřelit ani jeden gól, poté však doma odehráli dobré utkání s West Hamem, které nakonec skončilo 3-3. Cherries přitom do 80. minuty vedli 2-1, avšak potom dvakrát inkasovali a v nastaveném čase dokázal vyrovnat Callum Wilson.

Eddie Howe bude v sobotu postrádat Adama Federiciho, Tyrona Mingse, Brada Smithe, Jermaina Defoeho a Juniora Stanislase.

Everton

Everton prohrál od listopadu pouze venku se Southamptonem, jinak je už 9 ligových zápasů neporažený. Avšak poslední dva zápasy také nebyly tak úplně podle jejich představ. Bezbranková remíza s Chelsea je určitě skvělý výsledek a bod z posledního zápasu s West Bromem je svým způsobem také dobrý.

Evertonu se navíc proti Bournemouthu daří, dokázal vyhrát 4 z posledních 5 vzájemných duelů a i nyní budou hráči trenéra Sama Allardyce favority.

Prediction

V tomto zápase je důležité zmínit jeden důležitý fakt a to ten, že Everton vyhrál pouze jeden z posledních 18 venkovních zápasů v Premier League. The Toffees se však spoléhají na velmi kvalitní obranu. V posledních 8 ligových zápasech inkasovali pouze dvakrát.

Nevidím ani v jednom týmu velkého favorita, ale i přesto favorizuju Everton. Jelikož se kurz na výhru The Toffees pohybuje okolo 3.3, tak sázka na hostující tým s asijským handicapem 0, by měl být dobrým tipem.

Reklama

Oblíbené