Spojte se s námi


Chance Liga

Trpišovský po jasné výhře nad Opavou: Výsledek vypadá na papíře jednoznačně, ale museli jsme si ho tvrdě odpracovat

Zatímco se Sparta topí v problémech, tak Slavia si upevnila první místo v tabulce a na svého největšího rivala má po demolici Opavy náskok 4 bodů. Výsledek jsme si museli ale vysloužit.

Publikováno

dne

Zatímco se Sparta topí v problémech, tak Slavia si upevnila první místo v tabulce a na svého největšího rivala má po demolici Opavy náskok 4 bodů. „Výsledek jsme si museli ale vysloužit, Opava nám nedala nic zadarmo,“ řekl po zápase skromně Jindřich Trpišovský.

Zdroj: slavia.cz

Slavia Praha zůstává i po utkání s Opavou nadále jediným týmem, který ještě v aktuální sezoně neokusil hořkost porážky. Díky Českým Budějovicím, které dokázaly porazit Spartu, se nyní mohou sešívaní těšit z náskoku 4 bodů na letenský celek.

Jednoznačná výhra 6:0 se ale nerodila lehce. Trpišovský často odkazuje na pomalejší starty po reprezentační pauze. Ono se ani není čemu divit, Slavia má ve svých řadách mnoho reprezentantů, což se na výkonech v ligových zápasech odráží.

„Opava vstoupila do zápasu velmi dobře. My jsme jejich nástup příliš nezachytili. Vytvořili si optický tlak, my jsme měli horší pohyb a neměli jsme potřebný klid, abychom se z jejich tlaku dostali. Soupeři jsme odevzdali dva jednoduché míče.

Vstup od nás nic moc, postupně jsme hru ale vyrovnali, dali jsme branku po standardní situaci a měli i další šance. Výsledek jsme si museli ale vysloužit. Opava nám nedala nic zadarmo, byl to fyzicky strašně náročný zápas. Výsledek vypadá na papíře jednoznačně, ale museli jsme si ho tvrdě odpracovat,“ zhodnotil zápas kouč sešívaných.

Opava navíc Trpišovského zaskočila změnami v sestavě. „Čekali jsme trochu jiné složení týmu. Čekali jsme Zavadila a Juřinu s Djordjičem v útoku. Personální složení sestavy bylo trochu jiné, než jsme očekávali. Rozcvička nám trochu pomohla. Viděli jsme, kde se kdo rozcvičuje, a to nám trochu pomohlo,“ prozradil kouč českého mistra.

Překvapila nás samozřejmě i volba Tiehiho, během rozcvičky jsme nakoukávali jeho poslední zápasy. Úvod zápasu nás překvapil, čekali jsme Zavadila a více fyzických soubojů nahoře. S Ondrou Kúdelou jsme hodně na začátku komunikovali a zjišťovali, jestli hrají 3–5–2 , nebo 3–4–3. Složení nás tak dost překvapilo,“ komentoval změny Trpišovský.

Nyní čeká Slavii cesta do Francie, kde se ve čtvrtek střetnou s Nice. O 3 dny později pak přivítají doma Brno. Navíc se již blíží pražské derby se Spartou, které se uskuteční 6. prosince.

Zdroj: Slavia.cz

Reklama

Oblíbené