Spojte se s námi


Fotbal

Skvělý start Vladimíra Coufala ve West Hamu! Frederickse vytlačil ze základní sestavy

Když v zimě letošního roku přišel Tomáš Souček do West Hamu na půlroční hostování s případnou opcí, většina fanoušků londýnského celku slyšela tohle jméno poprvé. Pětadvacetiletý záložník však všechny ohromil a to samé se dá říci i o Vladimíru Coufalovi.

Publikováno

dne

Když v zimě letošního roku přišel Tomáš Souček do West Hamu na půlroční hostování s případnou opcí, většina fanoušků londýnského celku slyšela tohle jméno poprvé. Pětadvacetiletý záložník však všechny ohromil a to samé se dá říci i o Vladimíru Coufalovi, který na Britských ostrovech působí teprve měsíc.

Zdroj: whufc.com

Souček odehrál v loňské sezoně Premier League 17 zápasů, v nichž vstřelil tři góly. I díky jeho skvělým výkonům se Hammers udrželi mezi anglickou smetánkou.

Bývalého hráče Viktorie Žižkov či Slovanu Liberec se stal oblíbencem fanoušků West Hamu a svou roli sehrál určitě i u přestupu Coufala. Pravého beka přivedl trenér David Moyes po slavistickém nezdaru v předkole Ligy mistrů.

Za Coufala, který podepsal smlouvu na tři roky, zaplatil West Ham šest milionů eur. Díky zranění Ryana Frederickse si dvojnásobný český mistr připsal debut v Premier League už 4. října, tedy tři dny po přestupu, na půdě Leicesteru.

Jeho výkon byl tak dobrý, že se v základní sestavě Hammers objevil i po reprezentační pauze na půdě Tottenhamu, kde West Ham uhrál remízu 3:3. Uzdravený Fredericks zůstal jen na lavičce náhradníků.

Na Olympijském stadionu se Coufal poprvé představil před týdnem, kdy svěřenci trenéra Moyese remizovali s Manchesterem City. V základní sestavě nastoupil reprezentant České republiky i na Anfield Road, kde si s týmem připsal první prohru.

Ve všech čtyřech zápasech odehrál Coufal celých 90 minut a jak se zdá, tak v základní sestavě bude nastupovat i nadále.

Bývalý hráč Slavie totiž zastavil třináct útoků soupeře, vyhrál 23 osobních soubojů, neudělal ani jednu chybu vedoucí ke gólu a navrch si přispal i asistenci.

Kromě toho však má Coufal na svém kontě už dvě žluté karty a v případě, že obdrží ještě další tři, bude muset zápas vynechat. A této šance by se mohl chytit opět Fredericks, jenž má zkušenosti i z Tottenhamu.

Zdroj: transfermarkt.com

Reklama

Oblíbené