Spojte se s námi


Blog

Buffon, ale i Zanetti, kteří hráči odehráli nejvíce zápasů?

Publikováno

dne

Gianligui Buffon je pátým nejčastěji nastupujícím fotbalistou co se profesionálních lig týče. Na prvního Shiltona strácí přes 200 zápasů, což už asi nestihne odehrát. V top pětce najdeme i třeba Zanettiho.

Páté místo patří Gianligui Buffonovi. Italský gólman fotbalově vyrostl v Parmě většinu své kariéry strávil v Juventusu, na rok se podíval do francouzského PSG. Celkově nastoupil do 1100 zápasů.

Javier Zanetti odehrál o pouhé dva zápasy více. Výborný pravý obránce se stal legendou Interu Milán, v černomodrém dresu nastupoval 19 sezón a vyhrál s ním jednou Ligu mistrů a pětkrát Serii A.

Bronz bere Ray Clerence. Anglický gólman strávil sedmdesátá a osmdesátá léta v Premier League. 14 let působil v Liverpoolu, následně dalších šest v Tottenhamu. Celkově nastoupil do 1104 zápasů.

Rogério Ceni není příliš známé jméno, celou svou kariéru totiž strávil v brazilské lize. V Sao Paulu odehrál neskutečných 25 sezón, během kterých nastoupil do 1252 zápasů. Roku 2002 společně s Brazílií vyhrál Mistrovství světa.

Peter Shilton má jasně nejvíce zápasů, během své kariéry prošel přes Leicester, Stoke, Notthingham, Southampton, Leeds, Plytmouth, Wimbledon Bolton a Coventry až do West Hamu, kariéru měl tedy bohatou až až. Dohromady zasáhl do 1362 zápasů.

Reklama

Oblíbené