Spojte se s námi


Fotbal

Maldini absolutním vládcem! Pět největších srdcařů AC Milán

Publikováno

dne

AC Milán je jedním z klubů s největší a nejbohatší historií. Vyjma posledních téměř deseti let patřil vždy k největším kandidátům na vítězství jak v Serii A, tak v Lize mistrů. Dnes se podíváme na pět hráčů s nejvíce starty v dresu Rossoneri.

Pátá příčka patří Mauro Tassottimu. Italský obránce působil v dresu AC dlouhých sedmnáct let, během kterých nastoupil do 583 zápasů. S Rossoneri vyhrál třikrát Ligu mistrů, s reprezentací skončil stříbrný na mistrovství světa v roce 1994.

658 startů stihl v černočerveném dresu Gianni Rivera. V milánském celku působil od začátku šedesátých do konce sedmdesátých let a za tu dobu nastřílel 164 gólů. Roku 1969 dokonce získal Zlatý míč.

Třetí místo a třetí Ital, Alessandro Costacurta naskočil do 663 zápasů Rossoneri. Odehrál 21 sezón, konkrétně mezi roky 1986 a 2007. Během své kariéry pětkrát slavil vítězství v Lize mistrů, ale i sedmkrát titul ze Serie A.

Stříbro bere Franco Baresi. Nízký italský stoper nastoupil v AC do 719 zápasů. Mimo zlata, stříbra i bronzu z mistrovství světa se může chlubit i oceněním pro nejlepšího hráče AC Milán za 20. století.

Jednoznačným lídrem je Paolo Maldini. V červenočerném dresu odehrál 902 zápasů, stihl 24 sezón. Mnohými experty je považován za nejlepšího stopera všech dob, přestože nikdy nevyhrál Zlatý míč (nejblíže byl v letech 1993 a 2004, kdy skončil třetí).

Reklama

Oblíbené