Spojte se s námi


Fotbal

Arsenal chce získat Ceballose na trvalý přestup. Real Madrid ale požaduje vysokou částku

Publikováno

dne

Na sever Londýna zamířil Dani Ceballos v rámci sezonního hostování z Realu Madrid. Arsenal by ale španělského záložníka rád získal na trvalý přestup. Transfer má ale dva háčky. Které to jsou?

Třiadvacetiletý Ceballos přicházel na Emirates Stadium v časech, kdy zde ještě vládl Unai Emery, pod nímž dostával ze začátku dost příležitostí, pak ovšem herní vytíženost klesala a stopku pak vystavilo zranění ze začátku listopadu. Na fotbalové pažity se ofenzivní záložník vrátil až koncem ledna.

Během svalového zranění se mluvilo o předčasném konci hostování a návratu do Realu. Na Emirates Stadium se ale kormidla chopil Mikel Arteta, který Ceballose vrátil zpět do sestavy a vrátil svému krajanovi chuť do fotbalu v dresu s kanónem na hrudi. Z kreativního středopolaře se stal pilíř sestavy.

Ve hře je tak opět rokování o trvalém získání Ceballose. Vzhledem k tomu, že Mesutu Özilovi bude letos už 32 let a jeho výkony nejsou delší dobu světového měřítka, by se v případě třiadvacetiletého Španěla jednalo o velký příslib do budoucna.

Má to ale dva háčky. Tím prvním je samotné hostování. Ve hře totiž údajně měla být klauzule – v případě 30 odehraných zápasů může Arsenal s královským klubem začít jednat možném výhodnějším transferu. Ceballos ale nastoupil pouze do 24 zápasů a je ve hvězdách, zda se toto číslo navýší.

Druhým zádrhelem je samotná částka za přestup. Real Madrid ví, že se Ceballos v Anglii prezentuje dobrými výkony a má předpoklady, stát se pevnou součástí zálohy Los Blancos. Rodáka z Utrery by Florentino Pérez pustil pouze za minimální částku 40 milionů euro.

Arsenal chce přestupovou sumu snížit na 30 mil. euro. A docílit toho chce i s pomocí Ceballose, jenž by sám chtěl ke Gunners přestoupit.

Reklama

Oblíbené