Spojte se s námi


Blog

Získá Kubalík Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezóny v NHL?

Publikováno

dne

Dominik Kubalík nastupuje v dresu Chicago Blackhawks ke své premiérové sezóně v NHL. V zámoří potvrzuje instinkt zabijáka jako ve svých předešlých angažmá v Plzni nebo Ambri Piotta. V letošní sezóně nastoupil zatím ke 44 zápasům, ve kterých posbíral 26 bodů za 16 gólů a 10 asistencí. Vedle svého útočného parťáka a člena Triple Gold Clubu Jonathana Toewse útočí na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezóny, což ještě nezískal žádný český hokejista.

Bývalý plzeňský útočník by se mohl stát prvním českým hokejistou, který získá Calder Trophy. Tuto trofej nezískal ani nejúspěšnější český hráč, Jaromír Jágr. Nejblíže k ní měl Ondřej Palát z Tampy Bay Lightning, který skončil na druhém místě a musel se sklonit před útočníkem Colorada Avalanche, Nathanem MacKinnonem. Milan Hejduk, Patrik Eliáš nebo Martin Havlát obsadili v minulosti třetí místa.

Dominik Kubalík však není jediným nováčkem z České republiky, kterému se daří v premiérové sezoně. Dalším hráčem, který by mohl pomýšlet na trofej, je Martin Nečas z Caroliny Hurricanes. Moravský hokejista zatím zaznamenal 25 kanadských bodů za 10 gólů a 15 asistencí.

Největším rivalem našich mladíků bude švédský útočník Victor Oloffson z Buffala Sabres, který nasázel stejný počet branek jako Kubalík. Nicméně Oloffson vypadl na měsíc ze hry z důvodu zranění nohy.

Reprezentační útočník si pochvaluje spolupráci s hvězdou týmu Jonathenem Toewsem, který má svůj podíl na formě českého forvarda. „Že můžu hrát právě s Jonathanem, je veliké štěstí. Na ledě má obrovský přehled, dokáže zachovat klid, vůbec nepanikaří,“ ocenil svého parťáka Kubalík.

Do konce sezóny zbývá ještě spousta zápasů, ale pokud se Kubalíkovi vyhnou zranění a bude mu nadále klapat spolupráce s Toewsem, mohl by se stát historicky prvním českým hokejistou, který získá Calder Trophy.

Reklama

Oblíbené