Spojte se s námi


Blog

Pět nejlepších ofenzivních záložníků Premier League za rok 2019

Publikováno

dne

Rok 2019 se chýlí ke konci, je tedy ideální čas na hodnocení jednotlivých hráčů. Dnes se podíváme na pět nejlepších ofenzivních záložníků za rok 2019. V žebříčku jsou použity statistiky z posledních sedmnácti utkání sezóny 2018/19 a celý letošní ročník.

5. místo – Jack Grealish

Byť loňskou sezónu Premier League nehrál, do tohoto seznamu rozhodně patří. V probíhajícím ročníku nastoupil do šestnácti utkání, v nichž vstřelil pět gólů a na stejný počet branek nahrál. Výborně dribluje s míčem, centruje a má smrtící zakončení.

4. místo – Gyfli Sigurdsson

Letošní sezóna mu zatím příliš nevychází, trefil se jen jednou a jednou i asistoval. Ta loňská mu naopak vycházela na jedničku, v sedmnácti duelech se pětkrát trefil, navíc třikrát asistoval. Skvěle čte hru, centruje, má tvrdé a přesné rány z dálky. Pokud se však chce herně posunout, měl by změnit klub.

3. místo – James Maddison

Kometa loňské sezóny si přenesla formu i do této sezóny. V devatenácti zápasech vstřelil pět branek, k tomu přidal tři asistence. V té loňské vsítil gól dvakrát a čtyřikrát asistoval.

Mladý Angličan je mrštný a vyniká především přesným centrováním, driblinkem, výborným prvním dotykem i klinicky přesným zakončováním.

2. místo – Heung Min Son

Není to čistě ofenzivní záložník, nastupuje i na křídle nebo hrotu. V uplynulé sezóně nastoupil do patnácti zápasů, ve kterých vstřelil pět gólů a na dva nahrál, letos stihl během šestnácti utkání pět branek, na osm asistoval. Vyniká v soubojích jeden na jednoho, zakončování oběma nohama i skvělou prací s míčem.

1. místo – Kevin de Bruyne 

Belgický umělec byl první polovinu loňské sezóny zraněný a od nového roku nastoupil pouze do dvanácti zápasů. V nich vstřelil jen jeden gól a na dva přihrál, letošní sezónu se ale rozjel výborně. Během osmnácti zápasů totiž vstřelil už šest branek a asistoval na neskutečných dvanáct.

Ať už nastoupí ve středu pole nebo v záloze, vždy dělají jeho nahrávky soupeřově obraně problém. Vyniká i v driblinku, umí střílet oběma nohama a výborně čte hru. Bezkonkurenčně nejlepší ofenzivní záložník Premier League.

Reklama

Oblíbené